Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με στηρίξεις από S&P και ευρωπαϊκές αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με στηρίξεις από S&P και ευρωπαϊκές αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στήριξη από S&P περιμένουν οι αναλυτές ότι θα έχουμε σήμερα, ενώ το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει καλό και μας βοηθάει. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Ήπια ανοδικά όλες οι συστημικές. Καλά τα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού όπως τα δημοσίευσε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Δεν έχουμε πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά την αναβάθμιση από τον οίκο S&P η Εθνική με τη Eurobank απέχουν μία βαθμίδα από την επενδυτική και η Πειραιώς με την Alpha Bank δύο. Με άνοδο ξεκίνησαν όλες οι συστημικές χωρίς όμως να ενθουσιάζουν. Για να δούμε τη συνέχεια.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Η συνολική κίνηση τον Ιούνιο ήταν αυξημένη κατά 12,9% και στα 3,3 εκατ. επιβάτες. Από την αρχή του έτους 14,012 εκατ. επιβάτες έχουν περάσει από το Ελ.Βενιζέλος, 16% περισσότεροι από πέρυσι. Από το εξωτερικό η άνοδος στο εξάμηνο είναι 19,5% με σύνολο 9,86 εκατ. επιβατών. Ισχυρές επιδόσεις.

ΟΤΕ: Μετά τη χθεσινή αποκοπή και την απώλεια μόνο μέρους του μερίσματος, σήμερα ξεκίνησε σταθεροποιητικά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε κίνηση και από εδώ. Έλεος πια με αυτήν την αδιαφορία της μετοχής…

ΕΛΠΕ: Δοκιμάζει τιμές πάνω από τα 8 ευρώ στο άνοιγμα.

REVOIL: Τα πακέτα και το «σκούπισμα» της μετοχής έχουν φέρει πλέον τη μετοχή πάνω από τα 2 ευρώ και με άνοδο 13,6% από την αρχή του έτους. Στο +30% από 26 Ιουνίου. Βγήκε και είδηση από την εταιρεία, ότι ολοκλήρωσε εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 10MW. Στο πλάνο της εισηγμένες με χρονικό ορίζοντα 5 ετών είναι να έχει συνολική ισχύ 200MW. Κάποια είναι σε διαδικασία κατασκευής και άλλα σε δανειοδότηση. Τα πολλά είναι σε διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Νέα ανοδική κίνηση καταγράφει στο άνοιγμα και είναι στα 2,13 ευρώ και στο +1,91% με την αποτίμηση στα 46,6 εκατ. ευρώ.

ELINOIL: Ξεκίνησε δυνατά και σήμερα και έχει καταγράψει μία καλή αντίδραση το τελευταίο διάστημα, ίσως εξ αντανακλάσεως, καθώς έχει καλά θεμελιώδη και συγκριτικά με τη Revoil έχει περιθώριο ανόδου. Στα 2,49 ευρώ και στο +5,96% με την αποτίμηση να είναι λίγο κάτω από τα 60 εκατ. ευρώ.

MEVACO: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1425 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

TRASTOR: Μέρισμα καθαρό 0,02 ευρώ ανά μετοχή έχει κόψει σήμερα.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Μετά το χθεσινό άδειασμα, σήμερα βλέπουμε καλύτερους αγοραστές και ξεκίνημα με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Στο +8,33% και στα 0,5850 ευρώ. Προφανώς και η ξαφνική αφύπνιση της μετοχής δεν μπορεί να είναι τυχαία.

FLEXOPACK: Με μία μετοχή την άνοιξαν στα 7,60 ευρώ και στο -5,59%. Απίστευτες καταστάσεις, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι όταν η διοίκηση του Χ.Α. προφανώς δεν παρακολουθεί και μάλλον δεν ενδιαφέρεται. Γιατί αν υπήρχε κάποιος που να ήξερε θα είχε κόψει τα ρετάλια χρόνια τώρα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης