Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Οι αποκοπές μερισμάτων θα επηρεάσουν – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: Οι αποκοπές μερισμάτων θα επηρεάσουν – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Συνολικά 4 μετοχές διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα
Αν και τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα για τις αγορές μετοχών, η εγχώρια αγορά ξεκινάει με ένα μικρό προβάδισμα υπέρ των πωλητών, αφού έχουμε σημαντικές αποκοπές μερισμάτων.
Πιο αναλυτικά, η Τράπεζα Πειραιώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,06315840 ευρώ ανά μετοχή, η HelleniQ Energy χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή και η Jumbo χωρίς 1 ευρώ ανά μετοχή.
Εκτός FTSE 25 η AS Company διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,13726 ευρώ ανά μετοχή.
Αναλυτές πάντως αναφέρουν πως το βλέμμα θα είναι στραμμένο στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούνιο στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο στις 15:30 και θα διαμορφώσουν την τάση στις αγορές.
Σημειώνεται επίσης πως ο γενικός δείκτης έχει συμπληρώσει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και από τις 1.400 περίπου μονάδες που είχε βρεθεί έχει φτάσει στις 1.451 μονάδες. 

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη ρητορική του προέδρου της FED σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα κινηθεί χαμηλότερα σήμερα μετά από πέντε συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις και σε συνδυασμό με τις αποκοπές μερισμάτων των Τράπεζα Πειραιώς, HelleniQ Energy και Jumbo.

Beta
Η συνεδρίαση ξεκινά με «τεχνικό μειονέκτημα», καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, η HelleniQ Energy και η Jumbo διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Ωστόσο, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, που ανακοινώνονται αύριο 15:30 ώρα Ελλάδος. Ως εκ τούτου αναμένουμε πως η αγορά θα αναλάβει πιο αποφασιστική δράση στο τέλος της ημέρας, αξιολογώντας την ανακοίνωση των στοιχείων σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Κύκλος
Τράπεζα Πειραιώς (€0,063), η Helleniq Energy (€0,60), το Jumbo (€1) και η AS Company (€0,137) αποκόπτουν τα μερίσματα του 2024 (χρήση 2023). Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής του Μαΐου. Στις 1459 μονάδες το εγγύτερο σημείο αντίστασης του Γ.∆. στη διαδικασία αναρρίχησης με στόχο την προσέγγιση των 1500 μονάδων.

Depolas
Κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας είχαμε χθες στο ΧΑ, κυρίως λόγω υποχώρησης του τραπεζικού δείκτη, αλλά η συνολική εικόνα της συνεδρίασης δε έχει να προσθέσει κάτι ουσιαστικό. Από την άλλη, απώλειες είδαν οι βασικοί μετοχικοί Ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ περισσότερο σταθεροποιητική εμφανίστηκαν οι αντίστοιχοι δείκτες στις ΗΠΑ. Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση Πάουελ με την ρητορική μέχρι τώρα να κινείται στο ίδιο μοτίβο του ‘’βλέποντας και κάνοντας’’ σχετικά με τα επιτόκια, αν και επισήμανε την επιδείνωση της αγοράς εργασίας τους τελευταίους 3 μήνες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την βιομηχανική παραγωγή Μαΐου σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και τις ενυπόθηκες αιτήσεις δανείων και αποθέματα χονδρικής Μαΐου (τελική μέτρηση) στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι αποκοπές μερισμάτων με ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ και ΑΣΚΟ να κόβουν σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης