Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με ρετάλια προσπαθούν να περιορίσουν την πτώση που προκαλούν οι αποκοπές μερισμάτων

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με ρετάλια προσπαθούν να περιορίσουν την πτώση που προκαλούν οι αποκοπές μερισμάτων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπιες απώλειες 0,23% και λίγο μεγαλύτερες ο FTSE 25. Τα ΕΛΠΕ λόγω αποκοπής του μερίσματος άνοιξαν στο -6,2%, η Jumbo για τον ίδιο λόγο στο -3,3% και η Πειραιώς στο -1%. Αντίβαρο η άνοδος της Coca Cola κατά 1,4% αλλά μόλις με 2 τεμάχια. Τι φτιάχνουν αυτοί που… παίζουν με τους δείκτες! Στις αποκοπές επομένως το βλέμμα και αύριο έχουμε πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα δώσει μία κατεύθυνση για την πολιτική των επιτοκίων μετά και την κατάθεση του προέδρου της FED, ο οποίος δεν έδωσε κάποιο νεότερο στοιχείο.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Όπως γράψαμε από χθες, έχουμε σήμερα τέσσερις συνολικά αποκοπές μερισμάτων, εκ των οποίων οι 3 επηρεάζουν τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Jumbo, HelleniQ Energy και Τράπεζα Πειραιώς κόβουν μερίσματα, με τις δύο πρώτες να έχουν καλές μερισματικές αποδόσεις, άρα θα επηρεάσουν τους δείκτες. Σημειώστε επίσης πως σήμερα κόβει και η AS Company. Περισσότερα σε άλλο θέμα στη στήλη, όπου κάνουμε αναφορά και για όλες που κόβουν μέχρι τέλος του μήνα.

COCA COLA: Το να κάνουν κάποιοι πράξη στο +1,37% στη συγκεκριμένη μετοχή μάλλον δεν ενοχλεί τις αρμόδιες αρχές. Με ρετάλια να προσπαθούν να κρατήσουν το δείκτη λόγω των αποκοπών σε άλλες μετοχές. Η διασπορά όμως ενοχλεί τον κ.Κοντόπουλο, γιατί γίνεται χειραγώγηση. Αυτό τι είναι;

AUTOHELLAS: Πιέζεται στο ξεκίνημα η μετοχή και έχει απώλειες 1,70%, ενώ υπάρχει και κάποια απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αποκοπή της Πειραιώς πιέζει λίγο αλλά πάει καλύτερα η μετοχή και χάνει λιγότερο από το μέρισμα που έκοψε. Ήπια πτωτικά και η Alpha Bank όπως και η Eurobank. Αμετάβλητη η Εθνική.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Από χθες είδαμε καλύτερη εικόνα στη μετοχή και βελτιωμένο όγκο συναλλαγών. Σήμερα ξεκίνησε στο +3,33% και στα 12,40 ευρώ με πάνω από 1.000 τεμάχια. Αν υποθέσουμε ότι το σχήμα στην Intrakat έκανε… θαύματα, εδώ το ίδιο σχήμα τί μπορεί να κάνει;

LAVIPHARM: Η στήλη πιστεύει πως η διοίκηση του Χ.Α. πρέπει να πάρει το δελτίο τύπου της εταιρείας για τη γενική συνέλευση και να το μοιράσει στις εισηγμένες με τη σημείωση «τέτοια ενημέρωση οφείλετε να κάνετε στο εξής». Είναι ίσως το μοναδικό που έχουμε διαβάσει και έχει αναλυτική παρουσίαση των όσων ειπώθηκαν από τη διοίκηση. Η πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών, απλά μας δημοσιεύει τις εγκρίσεις των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Εύγε στον τομέα της επικοινωνίας της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά την πορεία της Lavipharm, περιμένουμε η διοικητική ομάδα να συνεχίσει να φέρνει αυτά που υπόσχεται όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

ELINOIL: Πήγαν όλες οι γραμμές εξαιρετικά στο πρώτο τρίμηνο πλην των καθαρών κερδών λόγω του αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους. Πραγματικά τεράστια η αύξηση. Περισσότερα έχουμε σε ξεχωριστό θέμα στη στήλη.

ΜΕDITERRA: Αύξηση κεφαλαίου 1,5 εκατ. ευρώ θα κάνει η εταιρεία και συγκάλεσε γενική συνέλευση για τις 5 Αυγούστου.

INTRACOM: Συνεχίζει και σήμερα υψηλότερα και με καλές εντολές αγοράς και καλό όγκο. Στα 3,53 ευρώ και στο +1,88% με 19 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης