Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ – Η Jumbo στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ – Η Jumbo στο επίκεντρο
Το επιφυλακτικό μήνυμα της διοίκησης της Jumbo για αύξηση πωλήσεων 8% δηλαδή στο κάτω μέρος της εκτίμησης, αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή και να την βάλουν στο επίκεντρο.
Σχετικά Άρθρα
Στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώνονται σήμερα, στρέφεται το βλέμμα των επενδυτών, καθώς θα δώσει μία εικόνα για την νομισματική πολιτική και το ύψος των επιτοκίων.
Οι επενδυτές περιμένουν ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων, καθώς τα μηνύματα από τη FED, δείχνουν ότι υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις έστω και αν από αξιωματούχους και τον ίδιο τον επικεφαλής τονίζεται ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.
Αναλυτές σημειώνουν πως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων θα υπάρξει περισσότερη δράση στο Χ.Α, δηλαδή μετά τις 15:30.
Στο εσωτερικό το επιφυλακτικό μήνυμα της διοίκησης της Jumbo για αύξηση πωλήσεων 8% δηλαδή στο κάτω μέρος της εκτίμησης, αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή και να την βάλουν στο επίκεντρο.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη χθεσινή αποκοπή του μερίσματος αλλά και την αυξημένη ζήτηση της έκδοσης του ομολόγου.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές της Ευρώπης φαίνεται ότι θα ανοίξουν με άνοδο λόγω της αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα και με τη Jumbo να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούνιο που ανακοινώνονται στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η αγορά θα αναλάβει πιο αποφασιστική δράση στο τέλος της ημέρας αξιολογώντας την ανακοίνωση των στοιχείων σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Κύκλος
Το μεσημέρι ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Ιουνίου (στο 2,6% το Μάιο), ενώ ο S&P 500 καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ από κοινού με το δείκτη Nikkei στο Τόκυο. Στις 1437- 1430 μονάδες του Γ.∆. ισχυρή στήριξη του Γ.∆..

Depolas
Πτωτικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν σταθερά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών. Αντιθέτως, Ευρώπη και ΗΠΑ κατέγραψαν κέρδη με τους βασικούς μετοχικούς δείκτες της τελευταίας να σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά υψηλά Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία πληθωρισμού Ιουνίου στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις σε μηνιαία βάση να συγκλίνουν σε αύξηση 0,1% και 0,2% χωρίς φαγητό και ενέργεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Γερμανία σήμερα το πρωί ο πληθωρισμός δεν περιείχε εκπλήξεις καθώς ανακοινώθηκε πάνω στις εκτιμήσεις. Με το κλίμα στο εξωτερικό να παραμένει υποστηρικτικό ο ΓΔΧΑ θα μπορούσε να προσεγγίσει το προηγούμενο υψηλό των 1500 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης