Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με πιέσεις σε τράπεζες – Σε ποια χαρτιά υπάρχουν επιλεκτικές αγορές

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με πιέσεις σε τράπεζες – Σε ποια χαρτιά υπάρχουν επιλεκτικές αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και η ελληνική αγορά δείχνει διάθεση να ακολουθήσει, αλλά οι τράπεζες πιέζονται. Το ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά είναι εκτός τραπεζικού κλάδου. Καλές συναλλαγές και άνοδος για Jumbo, Ελλάκτωρ ενώ καλή συμπεριφορά έχουν ΕΛΠΕ, Lamda και ΟΠΑΠ. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος ο Γ.Δ. στα πρώτα λεπτά. Το βράδυ έχουμε αξιολόγηση της χώρας από τη Scope Ratings.

ΑΦΥΠΝΙΣΗ: Μετοχές που είχαν μείνει πίσω συγκριτικά, έχουν κάνει κίνηση τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ξεχωρίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με νέα υψηλά 24 και πλέον ετών. Πάει να ξεχωρίσει ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ. Κίνηση που μπορεί να έχει συνέχεια με βάση τη διαγραμματική εικόνα βλέπουμε και στη Lamda. Την ίδια ώρα και κάποια μικρά και μεσαία χαρτιά δείχνουν ότι βγάζουν αντίδραση.

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Το βλέπαμε από τον Ιούνιο, το επιβεβαίωσαν και τα στοιχεία τα επίσημα (Axianumbers), ότι δηλαδή οι επενδυτές έχουν μειωθεί. Αν κοίταζε κάποιος σήμερα τις εντολές που είχαν οι μετοχές στην προσυνεδρίαση, ειδικά στα μικρομεσαία, θα έβλεπε πως ήταν ελάχιστες. Άλλες δεν είχαν εντολές αγοράς, άλλες είχαν 2 στο -25%, ενώ συνολικά θα λέγαμε πως οι εντολές πώλησης ήταν περισσότερες.

JUMBO: Μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες, σήμερα η μετοχή βγάζει αντίδραση και μένει να φανεί αν είναι διατηρήσιμη. Στα 25,30 ευρώ και στο +0,64%.

COCA COLA: Βγάζει και αυτή αντίδραση και στηρίζει την αγορά.

CENERGY: Από την έκθεση της Eurobank Equities ξεχωρίζουμε τη σύγκριση με τις ομοειδείς. Προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τους σχετικούς πίνακες που βλέπουμε στις εκθέσεις αυτές. Στη συγκεκριμένη έκθεση βλέπουμε ότι η Cenergy παίζει με ανάλογους δείκτες με τις ξένες και συγκεκριμένα με το μέσο όρο των εταιρειών καλωδίων σε όρους p/e με τα κέρδη του 2025, αλλά με αξιόλογο premium συγκριτικά με το μέσο όρο των εταιρειών σωλήνων σε όρους p/e. Σε όρους EV/EBITDA έχει discount στα εκτιμώμενα κέρδη του 2025 έναντι του μέσου όρου των εταιρειών καλωδίων και σημαντικό premium έναντι των εταιρειών σωλήνων. Εκεί που υπάρχει σημαντική διαφορά είναι στη μόχλευση. Η Cenergy έχει υπερτριπλάσια μόχλευση έναντι του μέσου όρου. Συγκεκριμένα είναι ο δείκτης Net debt/EBITDA στις 1,7 φορές έναντι 0,5 του μέσου όρου των εταιρειών καλωδίων, ενώ ο μέσος όρος των εταιρειών σωλήνων έχει δείκτη 0,6 φορές. Η εκτίμηση ωστόσο για την πορεία των EBITDA δείχνει ότι έχει υψηλότερο ρυθμό αύξησης.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μεταξύ των μετοχών που έχουν αφυπνιστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έχει να δει αρνητικό πρόσημο από 28 Ιουνίου. Από τότε έχει άνοδο 9,5%, αλλά δεν είναι αρκετή αφού από την αρχή του έτους έχει ακόμα απώλειες ύψους 13%.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Καλύτερη έναντι της Κορδέλλου στο διάστημα από 28 Ιουνίου η αντίδραση των ΣΙΔΜΑ και Έλαστρον. Η Ελβάλχαλκορ με αντίδραση μόλις 7%. Κάτι πάντως μας δείχνει η πορεία του κλάδου και ίσως έχει να κάνει με την πορεία των αποτελεσμάτων. Θα πρέπει να περιμένουμε τα εξάμηνα.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξεχωρίζει από τα μικρά με άνοδο 8,51%. Η αγορά μετοχών από τον κ.Σουρέτη, ενισχύουν την εικόνα της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης