Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές της Ευρώπης - Τα χρηματιστήρια αποτιμούν την απόπειρα δολοφονίας του D.Trump

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές της Ευρώπης - Τα χρηματιστήρια αποτιμούν την απόπειρα δολοφονίας του D.Trump
Τρεις μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα
Οι επιλεκτικές κινήσεις επανέφεραν το Γενικό Δείκτη την περασμένη εβδομάδα πάνω από τις 1.450 μονάδες, αν και οι συναλλαγές έδειξαν πως το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει περιοριστεί, λόγω και της περιόδου που διανύουμε.
Η απόπειρα δολοφονίας του D.Trump στις ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά, με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν αρνητικό άνοιγμα.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή η Scope Ratings διατήρησε την αξιολόγηση για την Ελλάδα (ΒΒΒ-) αλλά αναβάθμισε τις προοπτικές σε θετικές από σταθερές.
Σήμερα οι μετοχές της Βογιατζόγλου διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο καθαρό μέρισμα ύψους 0,13775 ευρώ ανά μετοχή, της Ελινόιλ χωρίς το αντίστοιχο ύψους 0,1026 ευρώ ανά μετοχή και της Medicon χωρίς 0,057 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 1,221 εκατ. νέες μετοχές της Ντόπλερ που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. υποδηλώνουν αρνητικό άνοιγμα για σήμερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις συνέπειες της απόπειρας δολοφονίας του D.Trump.


Piraeus Securities
Οι διεθνείς αγορές φαίνεται να αφομοιώνουν το σοκ από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Περιμένουμε ότι η αγορά θα διατηρήσει το θετικός της πρόσημο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Παραμένουμε θετικοί σε επιλεκτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Τιτάν, ενώ για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο.

Optima
Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Beta
Μια ήπια ανάκαμψη αναμένεται σήμερα λόγω του επιλεκτικού ενδιαφέροντος. Οι ξένες αγορές θα επηρεάσουν την κατεύθυνση του Χ.Α. καθώς η περιορισμένη εγχώρια ειδησεογραφία αυξάνει τη συσχέτιση με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κύκλος
Οι εταιρείες Medicon, Elinoil, AustrianCard και Ίλυδα αποκόπτουν μερίσματα τις επόμενες ημέρες. Πιθανή η προσπάθεια ανοδικής κίνησης για το Γ.∆. στο Χ.Α. προς τις 1460 μονάδες, αβέβαιο το αποτέλεσμα της απόπειρας κατά του Τραμπ στις αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης