Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στήριξη από Εθνική – Αντίδραση μετά από δύο πτωτικές χωρίς να ενθουσιάζει

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στήριξη από Εθνική – Αντίδραση μετά από δύο πτωτικές χωρίς να ενθουσιάζει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή αντίδραση σήμερα από την αγορά με την Εθνική να παίρνει πάνω της το παιχνίδι. Καλύτερο το κλίμα στην Ευρώπη, ανοδικά άνοιξε η Wall Street. Δεν είχαμε έκπληξη από την ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και δε βλέπει μείωση πληθωρισμού. Στις 1.457 μονάδες με άνοδο 0,75% και τζίρο πάνω από 106 εκατ. ευρώ αλλά με πακέτα 19,3 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα και πάνω της στηρίχθηκε η άνοδος της αγοράς. Έκλεισε μάλιστα στο υψηλό ημέρας και στα 8,20 ευρώ με άνοδο 3,17%.

EUROBANK: Βοήθησε και αυτή, καθώς έκλεισε στο υψηλό ημέρας επίσης.

ΔΕΗ: Η στήριξη στα 11,20 ευρώ δεν κινδύνευσε και η μετοχή σήμερα πήρε ανάσες. Βγαίνουν δυνατοί αγοραστές στα χαμηλά. Η έκτακτη φορολογία επηρέασε κάπως τον τίτλο στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά νομίζουμε πως οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει δεν κινδυνεύουν. Στα 11,41 ευρώ και στο +1,42%.

ΟΤΕ: Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά σίγουρα υπάρχει βελτίωση στη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής μετά την αλλαγή ηγεσίας. Ο νέος CEO, ίσως να θέλει να συνδέσει το όνομά του με την τιμή της μετοχής και τα 14 ευρώ είναι μία αστεία τιμή. Έχει αρκετές συνεδριάσεις να κλείσει χαμηλό ημέρας και δεν έχουμε παρατηρήσει εκείνες τις προκλητικές εντολές στις δημοπρασίες. Η δίκαιη τιμή για τη στήλη αρκετά πιο πάνω. Στα 14,18 ευρώ και στο +0,57%.

INTRALOT: Κάποια στιγμή βγήκε η «σκούπα» και μάζεψε εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές μέχρι και πάνω από τα 1,27 ευρώ, όταν ξαφνικά μια μάρκετ εντολή πώλησης την πήγε κάτω από τα 1,25 ευρώ. Δεν πτοήθηκαν οι αγοραστές και τελικά την έκλεισαν στα 1,27 ευρώ με άνοδο 0,95%.

DIMAND: Συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές. Στα 9,09 ευρώ και στο +1%.

ΕΧΑΕ: Απαξίωση και αδιαφορία. Δεν συγκινεί τους επενδυτές ούτε η τωρινή τιμή και το γράφημα δεν ενθουσιάζει.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Παρά τη διάψευση εκείνων των σεναρίων για δημόσια πρόταση, τα οποία κατά την ταπεινή μας άποψη δεν έστεκαν, η μετοχή κινείται με διαφορετική διάθεση. Στα 1,80 ευρώ και στο +3,45%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν και η δίκαιη τιμή είναι σημαντικά υψηλότερη, εκεί κοντά στα 9 ευρώ βγαίνουν πολλά χαρτιά προς πώληση. Στα 8,90 ευρώ σήμερα και στο +3,49% με υψηλό στα 8,98 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίστηκε η διολίσθηση της μετοχής. Στα 3,40 ευρώ πλέον η μετοχή και μάλιστα με όγκο. Έγραψε χαμηλό έξι μηνών, αλλά πλησιάζει καλή στήριξη.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μπροστά στον κίνδυνο της διαταγής πληρωμής οφειλής της Ήλιος, η γενική συνέλευση αποφάσισε να θέσει σε άλλη γενική συνέλευση το θέμα έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Επίσης δεν πήρε απόφαση για το θέμα της αγοράς ιδίων μετοχών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξεχώρισε σήμερα. Και όγκο έκανε και επιτέλους είδαμε ανοδική κίνηση.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Έγραψε υψηλά 6 μηνών και συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

MINERVA: Η κινητικότητα στη μετοχή συντηρείται χωρίς να υπάρχει κάποια είδηση ή κάποια φήμη. Στα 0,63 ευρώ και στο +5% με όγκο σχεδόν 20 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Την εγκατέλειψαν τη μετοχή. Κρίμα… Περιμέναμε πως τόσες αγορές, οι ειδήσεις και οι παρουσιάσεις θα είχαν κάποιο στόχο. Χρειάζονται πιο δυνατά χέρια για να φανεί διαφορά.

REVOIL: Και εδώ η οπισθοχώρηση είναι σημαντική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης