Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τράπεζες και διυλιστήρια έφεραν άνοδο κόντρα στην ευρωπαϊκή τάση

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τράπεζες και διυλιστήρια έφεραν άνοδο κόντρα στην ευρωπαϊκή τάση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το μόνο θετικό της συνεδρίασης η καλύτερη πορεία έναντι των αγορών της Ευρώπης. Στις τράπεζες οφείλεται αυτή η καλύτερη κίνηση και στα διυλιστήρια, ενώ κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση ήταν σκέτη απογοήτευση. Η λήξη των παραγώγων δεν έκανε κάποια διαφορά. Θυμηθήκαμε εποχές που η κορδέλα κυλούσε αργά και βασανιστικά και νόμιζες πως είχε κολλήσει το σύστημα. Στα 77 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος. Ξεκίνησε πτωτικά ο Γ.Δ. αλλά σταδιακά πέρασε σε θετικό έδαφος κλείνοντας μάλιστα σε υψηλό ημέρας. Η εβδομάδα τελείωσε με τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και άνοδο 12 μονάδων του Γ.Δ.

MICROSOFT: Προκάλεσε τρομερό χάος στον πλανήτη σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση και πάλι από τις συστημικές και ξεχώρισε η Τράπεζα Πειραιώς η οποία έχει πλησιάσει αρκετά την τιμή του placement. Στα 3,90 ευρώ που ήταν υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,27%. Σε υψηλό ημέρας έκλεισαν και η Εθνική (8,30 ευρώ) με τη Eurobank (2,1890 ευρώ).

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Δυνατή κίνηση σήμερα από τις μετοχές του κλάδου. Motor Oil και HelleniQ Energy ήταν μεταξύ των πιο κερδισμένων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στο +1,32% η πρώτη και στο +1,55% η δεύτερη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλή και η δική του πορεία σήμερα. Στα 35,96 ευρώ με άνοδο 1,58%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τη Δευτέρα με νέα τιμή και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή στα 2,58 ευρώ.

ΔΕΗ: Με καλή άνοδο 1,14% και παίζει και αυτή τη Δευτέρα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Και μόνο με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα έπρεπε να πάει υψηλότερα. Άλλα όταν η ίδια η διοίκηση δεν τα δημοσιοποιεί για να προβάλει το έργο της, τι περιμένεις να κάνουν οι επενδυτές; Στα 346 ευρώ που δίνουν αποτίμηση 955 εκατ. ευρώ, δηλαδή 245 εκατ. ευρώ πάνω από τη ρευστότητά της.

ΑΔΜΗΕ: Πήγε σήμερα να κάνει μία καλή κίνηση, κατάφερε να κλείσει με άνοδο 1,34%, αλλά έκανε 138 χιλ. τεμάχια όγκο και έμειναν στο τέλος στην πλευρά των πωλητών 37 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Επιτέλους πέρασε ξανά πάνω από τα 4 ευρώ. Με καλό όγκο 43 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 2,91% και έκλεισε στα 4,07 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεχώρισε από τις μικρομεσαίες και είχε υψηλό όγκο και καλή ποσοστιαία άνοδο. Η χρήση 2023 ήταν κακή, αλλά η διοίκηση περιμένει καλύτερη πορεία το 2024. Έχει έρθει και με κάποιες τράπεζες σε συμφωνία αναχρηματοδότησης, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με το ύψος των δανείων. Αν δεν μειωθεί μέσω πώλησης κάποιου περιουσιακού στοιχείου, η ανάκαμψη της κερδοφορίας θα είναι δύσκολη υπόθεση. Στα 0,4110 ευρώ και στο +3,79%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Έξι συνεχόμενες ανοδικές συμπλήρωσε η μετοχή και έγραψε νέο υψηλό έξι μηνών. Πήγε μέχρι τα 3,05 ευρώ αλλά έκλεισε με μικρή άνοδο 0,68% και στα 2,9750 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης