Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τιμολογούν οι αγορές την απόσυρση Μπάιντεν – Πέντε διανομές από εισηγμένες

Χρηματιστήριο: Τιμολογούν οι αγορές την απόσυρση Μπάιντεν – Πέντε διανομές από εισηγμένες
ΔΕΗ και Ελλάκτωρ λόγω των σημερινών αποκοπών αναμένεται να τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
Η απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ θα τιμολογηθεί σήμερα από τις αγορές.
Οι αναλυτές περιμένουν ένα ήπια θετικό ξεκίνημα για τις αγορές του εξωτερικού, ενώ για την εγχώρια αγορά, η εκτίμηση είναι πως θα ακολουθήσει με επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Λόγω καλοκαιρινής περιόδου ο τζίρος αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Πέντε αποκοπές έχει η σημερινή συνεδρίαση και συγκεκριμένα τρεις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δύο της μικρομεσαίας δίνουν κεφάλαια στους μετόχους.
Η Ελλάκτωρ ξεχωρίζει καθώς σήμερα μετά από 13 χρόνια προχωράει σε μία γενναία επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 19%. Η τιμή της μετοχής θα προσαρμοστεί. Υπενθυμίζεται πως η διανομή είναι αποτέλεσμα μεγάλων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, που κατάφεραν να μειώσουν το δανεισμό, να κρατήσουν όρθια την εταιρεία και να πάρουν μία απόδοση μετά από χρόνια οι μέτοχοι.
Η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης είναι τα 2,08 ευρώ.
Η ΔΕΗ επίσης μετά από πολλά χρόνια δίνει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΕΥΔΑΠ αν και μπορούσε να δώσει υψηλότερο μέρισμα, διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Αντιστοίχως, η Space Hellas κόβει 0,16 ευρώ ανά μετοχή και το Ιατρικό Αθηνών 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια διεθνώς δείχνουν ελαφρώς θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ κατευνάζονται κάπως από την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τις εκλογές του 2024 από τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τη ΔΕΗ και την Ελλάκτωρ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι αγορές θα αφομοιώσουν το νέο πολιτικό περιεχόμενο από την απόσυρση της υποψηφιότητας του Μπάιντεν για επανεκλογή, ενώ η υπερβολή του τεχνολογικού σοκ μπορεί επίσης να δώσει κίνητρα για ανάκαμψη. Ως εκ τούτου αναμένουμε μία μέτρια θετική συνεδρίαση με βάση το επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Depolas
Στο άνω εύρος της περιόδου έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ, αν και ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Ελαφρώς θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures στην Ευρώπη μετά και την παραίτηση Μπάιντεν από την διεκδίκηση της προεδρίας, αλλά πιθανότατα να έχουμε και νέα επεισόδια στο μέτωπο αυτό καθώς το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει στην θέση του. Βαρύτητα στην εβδομαδιαία ατζέντα θα έχει η μεταποίηση Ιουλίου στην Ευρωζώνη την Τετάρτη, αλλά κυρίως το ΑΕΠ Β΄τριμήνου (Πέμπτη) και το επίπεδο τιμών προσωπικής κατανάλωσης Ιουνίου στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται την Παρασκευή και ενδεχομένως θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Στο εσωτερικό, Θα έχουμε τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου (π.σ.) από την Μετλεν την Πέμπτη. Σημαντικά διεθνή εταιρικά αποτελέσματα θα έχουμε και σήμερα με την SAP στη Γερμανία και την Verizon στις ΗΠΑ, ενώ αύριο θα ανακοινώσουν Google και Tesla από τις ‘’υπέροχες 7’’. Βασικό σενάριο η διαπραγμάτευση εντός εύρος τόσο για το εσωτερικό όσο και για τους διεθνείς δείκτες.

Κύκλος
Στις ΗΠΑ, οι εταιρείες Coca-Cola, GM, Google, Tesla, IBM, AT&T κ.α. ανακοινώνουν αποτελέσματα 2ου τριμήνου ενώ την Πέμπτη ανακοινώνονται στοιχεία του ΑΕΠ 2ου τριμήνου. Στο Χ.Α. η ∆ΕΗ, η ΕΥ∆ΑΠ , η Space και η Ελλάκτωρ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα/επιστροφή κεφαλαίου που αποκόπτουν σήμερα. Στις 1468 μονάδες η εγγύτερη αντίσταση στο σενάριο συνέχιση της αναρρίχησης του Γ.∆.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1354 μονάδες. Σημεία στήριξης 1400 και 1426 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1472 και 1503 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης