Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις και χαμηλό τζίρο προσπαθεί να ακολουθήσει τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις και χαμηλό τζίρο προσπαθεί να ακολουθήσει τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αποχώρησε ο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση. Αν δεν είχαν οι πολιτικοί «κόλλημα» με την καρέκλα, θα έφευγαν με το κεφάλι ψηλά. Αλλά δυστυχώς τα παραδείγματα να φεύγουν με αποδοκιμασίες είναι πλέον πολλά. Οι αγορές θα τιμολογήσουν σήμερα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι πέντε αποκοπές που έχει η μέρα. Μεγάλη αποκοπή επιστροφής κεφαλαίου από Ελλάκτωρ με απόδοση 19% και προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης. Επίσης αποκοπή μερίσματος από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ιατρικό Αθηνών και Space Hellas.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο και προσπαθεί να ακολουθήσει και η δική μας αγορά. Οι αποκοπές ίσως επηρεάσουν. Η καλοκαιρινή περίοδος δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα, αλλά ούτε και για να δημιουργηθούν προσδοκίες για μεγάλη κίνηση. Από αύριο αρχίσουν οι γενικές συνελεύσεις των συστημικών και ίσως βγει κάποια είδηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία διανομή, αλλά σήμερα η εταιρεία έχει επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά. Αναγκάστηκε βέβαια να πουλήσει πολλά περιουσιακά στοιχεία, αλλά μάλλον ήταν η καλύτερη λύση. Απόδοση 19% έχουν όσοι είχαν μετοχές. Στα 2,08 ευρώ προσαρμόστηκε η τιμή εκκίνησης. Η μετοχή ξεκίνησε λίγο χαμηλότερα στο άνοιγμα αλλά γύρισε υψηλότερα στη συνέχεια.

ΔΕΗ: Επιστρέφει και αυτή μετά από πολλά χρόνια διανέμοντας μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Απώλειες 1,56% με χαμηλό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΟΤΕ: Από αύριο δε θα διαπραγματεύονται 5,308 εκατ. ίδιες μετοχές, καθώς θα διαγραφούν στο πλαίσιο της απόφασης της γενικής συνέλευσης και του προγράμματος επιβράβευσης των μετόχων. Έτσι το νέο σύνολο θα είναι 412,7 εκατ. μετοχές. Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός ακυρώνει ίδιες μετοχές. Νομίζουμε πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή πολιτικής αναφορικά με τη μετοχή. Δεν μπορεί ο νέος επικεφαλής να αφήσει την κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται. Αμετάβλητη στο ξεκίνημα.

INTRAKAT: Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 6,4 ευρώ. Για την περίοδο 2024-27 περιμένει ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές από την κατασκευαστική δραστηριότητα και με δημιουργία EBITDA για τα επόμενα 4 χρόνια πάνω από 500 εκατ. ευρώ με περιορισμό των αναγκών του κεφαλαίου κίνησης και κεφάλαια για συντήρηση και επενδύσεις 20-40 εκατ. ευρώ. Οριακά υψηλότερα το άνοιγμα της μετοχής.

ABAΞ: Η έκθεση της Euroxx για την Intrakat, νομίζουμε πως έρχεται να υπενθυμίσει και τη συγκεκριμένη. Ανοδικά ξεκίνησε και στα 1,45 ευρώ.

FOURLIS: Με καλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και με άνοδο 1,77%.

ΕΚΤΕΡ: Την Τετάρτη η διαπραγμάτευση θα είναι χωρίς το δικαίωμα στο split και στις 29 Ιουλίου θα μπουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με μεγάλες απώλειες 26% στο ξεκίνημα λόγω της ανακεφαλαιοποίησης.

IDEAL: Ανακοίνωσε εξαγορά στον κλάδο της πληροφορικής που θα της δώσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ σε EBITDA. Επιπλέον, ενισχύει το χαρτοφυλάκιο πληροφορικής. Στα 6,07 ευρώ και στο +1,68%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μετά από μία μεγάλη διόρθωση προσπαθεί να βρει ισορροπία σε μία καλή στήριξη που έχει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης