Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Σε νέα υψηλά ο τραπεζικός δείκτης – Δυνατή κίνηση και με σχετικά καλές συναλλαγές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Σε νέα υψηλά ο τραπεζικός δείκτης – Δυνατή κίνηση και με σχετικά καλές συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή κίνηση σήμερα στις αγορές της Ευρώπης στον απόηχο της αποχώρησης Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ. Το θετικό momentum στις τράπεζες συνεχίστηκε και σήμερα, με νέο υψηλό για τον τραπεζικό δείκτη. Νέα υψηλά έγραψε η Eurobank, πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην τιμή του placement η Πειραιώς, αλλά τα υψηλά τους πλησίασαν και οι άλλες δύο συστημικές. Ξεχώρισε επίσης ο ΟΤΕ και μερικά ακόμα βαριά χαρτιά. Επίσης είδαμε κάποιες καλές κινήσεις στα μικρομεσαία. Στις 1.482,43 μονάδες και στο +1,23% και με σχετικά καλές συναλλαγές με δεδομένη την καλοκαιρινή περίοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης και η Eurobank έγραψαν σήμερα νέα υψηλά αρκετών ετών. Από το Νοέμβριο του 2015 είχαν να δουν τις σημερινές τιμές. Η ΑΛΦΑ είχε τη μεγαλύτερη άνοδο 2,65% και έκλεισε στα 1,7225 ευρώ με το ενδοσυνεδριακό υψηλό φέτος να είναι στα 1,79 ευρώ. Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,9890 ευρώ με άνοδο 2,28%, σχεδόν στην τιμή του placement με το υψηλό να είναι στα 4,22 ευρώ. Τέλος η Εθνική έκλεισε στα 8,4140 ευρώ με άνοδο 1,37%, ενώ το υψηλό της είναι στα 8,65 ευρώ.

ΟΤΕ: Βρε λέτε; Σε υψηλό 11 μηνών σήμερα η μετοχή!!! Επιτέλους. Στα 14,55 ευρώ και στο +2,83%.

ΕΥΔΑΠ: Με υψηλό όγκο η μετοχή και μικρές απώλειες. Έβγαιναν πολλά κομμάτια στο κλείσιμο αλλά έβρισκαν πρόθυμους αγοραστές.

ΔΕΗ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή και έχασε μόλις 0,04 ευρώ. Εξαιρετική…

ΕΚΤΕΡ: Με αφορμή το επικείμενο split της μετοχής (για κάθε μία παλιά άλλη μία νέα) είδαμε κίνηση σήμερα. Στα 4,32 ευρώ και στο +5,62%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Άλλη μία ανοδική συνεδρίαση, η έβδομη στη σειρά, για τη μετοχή. Στα 3,07 ευρώ και στο +3,19%.

PROFILE: Το να μιλάς με κάποιο στην εταιρεία, όταν έγιναν τα πακέτα, που είναι και υπεύθυνος και να σου λέει πως τα πακέτα δεν είναι από εμάς και περιμένουμε να περάσει το τριήμερο για να μάθουμε και μετά να βγαίνει ανακοίνωση ότι πουλούσε ο βασικός μέτοχος, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Για τη στήλη σημαίνει πως η αξιοπιστία πάει αρκετά χαμηλά. Χρηματιστηριακά σημαίνει πως όταν πουλάει ο βασικός μέτοχος σε μία τιμή, μετά από ράλι μάλλον τη θεωρεί δίκαιη και μειώνει το ποσοστό του. Αποτιμάται περίπου 130 εκατ. ευρώ και ο τζίρος ήταν στα 30 εκατ. ευρώ το 2023 με τα καθαρά κέρδη στα 3,8 εκατ. ευρώ. Παίζει επομένως με ένα P/E 35 περίπου φορές. Υπάρχουν άλλες εισηγμένες με χαμηλότερο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Είχε αυξήσει όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις. Δηλαδή κάποιοι είχαν αποφασίσει να μαζέψουν τα χαρτιά που έβγαιναν και είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά τον τίτλο. Σήμερα ο όγκος ξεπέρασε τις 140 χιλ. τεμάχια με τους αγοραστές να μαζεύουν ακόμα και τα χαρτιά που έβγαιναν στις τελικές δημοπρασίες και με τη μετοχή να έχει κλείσει σε υψηλό ημέρας. Στα 4,2450 ευρώ και στο +4,30%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Δείχνει να επιβεβαιώνει τη στήριξη, για την οποία γράφαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Χρειάζεται συνέχεια και χρειάζεται και κάποιο καλό νέο. Στα 3,64 ευρώ και στο +7,37%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ασανσέρ η μετοχή λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Στα 9,10 ευρώ και στο -25,41%.

ΚΕΚΡΟΨ: Με μικρό όγκο στο -5,35%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης