Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιφυλακτικό ξεκίνημα – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιφυλακτικό ξεκίνημα – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες μικρότερες των ευρωπαϊκών αγορών ξεκίνησε ο γενικός δείκτης, αλλά με ελάχιστα βαριά χαρτιά να έχουν αγοραστές. Πιέζονται ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ περισσότερο από τις άλλες μετοχές του FTSE 25. Αντίδραση στο ξεκίνημα από Jumbo και Titan.

ΤΙΤΑΝ: Επαναπροσδιόρισε το χαρτοφυλάκιο των κορυφαίων επιλογών της η Eurobank Equities, προσθέτοντας στην προτιμώμενη λίστα την Titan Cement ενόψει ενός ισχυρού δεύτερου τριμήνου που αναμένει (αποτελέσματα στις 31 Ιουλίου). Η θέση υποστηρίζεται από την ελκυστική αποτίμηση (5x EV/EBITDA) και το περιθώριο για αποκρυστάλλωση αξίας από την εισαγωγή της Titan America στις ΗΠΑ.

ΟΤΕ: Μία ακόμη επιβράβευση για τους μετόχους. Σήμερα διαγράφονται 5,3 εκατ. ίδιες μετοχές και το νέο σύνολο μετοχών είναι 412,7 εκατ. τεμάχια. Μπορεί η προηγούμενη διοίκηση να είχε απογοητεύσει με το μέρισμα, αφού η αγορά ήθελε λίγο υψηλότερα, αλλά οι προσδοκίες τώρα των επενδυτών είναι πως ο νέος επικεφαλής θα είναι πιο γαλαντόμος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου και μετά η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές. Ισχυρά αποτελέσματα περιμένει η αγορά. Η Piraeus Sec. Περιμένει πωλήσεις 2,35 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 7% λόγω των ενεργειακών τιμών, EBITDA 456 εκατ. ευρώ αυξημένα 4% και καθαρά κέρδη 262 εκατ. ευρώ μειωμένα 2%. Επαναδιατυπώνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 48,50 ευρώ.

QUEST: Καλό ξεκίνημα για τη μετοχή. Επιλεκτικές τοποθετήσεις από επενδυτές. Στα 5,57 ευρώ με άνοδο 3,15% και όγκο πάνω από 11 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Με νέα ονομαστική αξία σήμερα η μετοχή λόγω του split και άρα στο ταμπλό με μισή τιμή. Στις 29 Ιουλίου οι μετοχές θα διπλασιαστούν, άρα όσοι είχαν χθες μία, σήμερα το δικαίωμα έχει κοπεί και στις 29/7 θα αποκτήσουν άλλη μία.

AVE: Άλλο ένα «τύπωμα» μετοχών ολοκληρώνεται σήμερα και μάλιστα σε αρκετά υψηλή τιμή. Εισάγονται λοιπόν, 2,36 εκατ. νέες μετοχές λόγω αύξησης κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 2,50 ευρώ ανά μετοχή. Το νέο σύνολο μετοχών στα 178,1 εκατ. τεμάχια. Οι βασικοί μέτοχοι είναι συνεχώς, εδώ και αρκετά χρόνια, με το χέρι στην τσέπη, έχουν φτάσει λόγω των αυξήσεων την αποτίμηση στα 85 εκατ. ευρώ, αλλά το καράβι δεν έχει ισιώσει. Και προφανώς αυτή η αποτίμηση σε σύγκριση με τα θεμελιώδη, δεν θεωρείται χαμηλή.

ATTICA GROUP: Σταματάει η διαπραγμάτευση των ομολόγων της εταιρείας. Έγινε λήξη και αποπληρωμή.

REVOIL: Αυτά τα μικρά χαρτιά, μπορεί να απογοητεύουν πέντε μέρες και να παίρνουν πίσω όσα έχασαν μόλις σε μία μέρα. Αυτό έγινε χθες και θέλουμε και συνέχεια. Είδαμε και πάλι καλούς όγκους συναλλαγών και σημαντική αύξηση της τιμής. Πρέπει να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 2 ευρώ. Με μικρή άνοδο ξεκίνησε και σήμερα.

SOFTWEB: Το ντεμπούτο της μετοχής ήταν δυνατό σε απόδοση καθώς ενισχύθηκε 132%. Ο όγκος βέβαια μόλις 5 χιλ. τεμάχια. Δηλαδή με μία αξία συναλλαγών 8,7 χιλ. ευρώ πήγαν την αποτίμηση από 4,4 εκατ. ευρώ στα 10,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης