Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α.- Με rotation η κίνηση – Τα πακέτα σε ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ αύξησαν το τζίρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α.- Με rotation η κίνηση – Τα πακέτα σε ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ αύξησαν το τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βελτιώθηκε κάπως το κλίμα στο εξωτερικό. Ανοδικά η Ευρώπη, με άνοδο ξεκίνησαν και οι αμερικανικές αγορές. Ακολουθήσαμε και εμείς, χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αλλά είναι και η εποχή τέτοια όπου το ενδιαφέρον για μετοχές μειώνεται. Με χαμηλό τζίρο πάλι η κίνηση της αγοράς αν αφαιρέσουμε τα πακέτα που ήταν πολλά. Κατέγραψε άνοδο 0,37%. Rotation φαίνεται πως γίνεται στα βαριά χαρτιά και τη μία μέρα ξεχωρίζουν 2-3 μετοχές και την επόμενη 2-3 άλλες. Οριακά υψηλότερα σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης.

LAMDA: Οι πωλήσεις οικοπέδων αναδεικνύουν την κρυμμένη αξία λένε οι αναλυτές. Θα έχει μεγάλο κέρδος αφού τα έχει αποτιμήσεις σημαντικά χαμηλότερα. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ή τουλάχιστον αρχίζει να φαίνεται ότι γίνεται αυτοχρηματοδοτούμενο το έργο. Δηλαδή πουλάει και φτιάχνει με τις εισροές των πωλήσεων. Ξεχώρισε σήμερα η μετοχή λόγω της ανακοίνωσης. Στα 7,48 ευρώ και στο +2,89% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν και αυτή. Δεν έχει δώσει κάποια κίνηση και παραμένει κάτω από την τιμή εισαγωγής. Αλλά είναι μετοχή για μακροπρόθεσμους. Στα 7,9980 ευρώ και στο +2,67%.

METLEN: Στήριξε και αυτή την αγορά. Ισχυρά νούμερα ανακοίνωσε για το εξάμηνο και φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει η διοίκηση την εκτίμηση που έχει δώσει. Στο +2,21% και στα 37 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε βοήθησαν την αγορά σήμερα. Η Alpha Bank διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Τη Δευτέρα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα η Εθνική Τράπεζα.

ΟΤΕ: Διατηρεί την πολύ καλή συμπεριφορά που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα. Στο +0,61% σήμερα.

ΔΕΗ: Με υψηλό όγκο λόγω πακέτου 3,5 εκατ. τεμαχίων, το οποίο αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 1% της εταιρείας. Στα 11,63 ευρώ και στο +1,13%.

ΟΛΠ: Τη Δευτέρα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα θα διαπραγματεύεται και είναι ύψους 1,34 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ασταμάτητη η πίεση στη μετοχή. Δεν τον αφήνουν όμως και στην ησυχία του. Μία οι Κύπριοι, μετά η Τουρκία, έχουμε και τις αποχωρήσεις στο διαγωνισμό για την πώληση του 20% της Αριάδνη και επηρεάζεται και η μετοχή. Νομίζουμε πως οι «κινέζοι» θα το πάρουν το 20% και αν γίνει αυτό θα έχουμε και μία εικόνα της αξίας της διασύνδεσης, γιατί μάλλον η αγορά την αγνοεί. Στα 2,2150 ευρώ με απώλειες 0,67%.

PERFORMANCE: Πλησιάζει η ώρα της μετάταξης στην Κύρια Αγορά.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Πρόσκληση για γενική συνέλευση δημοσίευσε η εταιρεία και η λύση για τα δάνεια που πρέπει να πληρώσει καθώς είχε εγγυηθεί για αυτά της Ήλιος είναι η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 5 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Θα περιμέναμε κάποια καλύτερη κίνηση λόγω της αποκοπής, αλλά δεν ήταν σημαντική. Τη Δευτέρα μπαίνουν οι νέες μετοχές. Στα 2,1850 ευρώ με χαμηλό όγκο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης