Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επηρεάζει η αποκοπή της Εθνικής Τράπεζας – Με χαμηλό τζίρο ψάχνει κατεύθυνση

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επηρεάζει η αποκοπή της Εθνικής Τράπεζας – Με χαμηλό τζίρο ψάχνει κατεύθυνση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχει πολλά γεγονότα η εβδομάδα και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. Έχουμε FED, έχουμε αποτελέσματα τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ, έχουμε αποτελέσματα τραπεζών και άλλων blue chips από Ελλάδα, μερίσματα κ.α. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν γύρω από το χθεσινό κλείσιμο και εμείς λόγω του μερίσματος της Εθνικής υποχωρούμε οριακά. Ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός και οι περισσότερες μετοχές έχουν χαμηλές συναλλαγές.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Τρεις μετοχές διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Ξεχωρίζει η αποκοπή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς θα επηρεάσει περισσότερο την αγορά. Κόβει 0,346 ευρώ καθαρό που αντιστοιχεί σε απόδοση άνω του 4%. Επίσης ο ΟΛΠ κόβει 1,273 ευρώ καθαρό και η Άβαξ 0,03 ευρώ μικτό.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Επηρεάζει η αποκοπή και χάνει το μεγαλύτερο μέρος από το μέρισμα στο ξεκίνημα. Είναι στο -3,56% και στα 8,13 ευρώ.

ΟΛΠ: Οι πρώτες πράξεις δεν έχουν οδηγήσει σε απώλεια όλου του μερίσματος, αλλά οι αγοραστές βγαίνουν χαμηλότερα.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καλό το δικό της άνοιγμα και ενισχύεται κατά 0,5%.

ΕΧΑΕ: Μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Η Optima Bank περιμένει καθαρά κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 32%. Στο εξάμηνο τα κέρδη αναμένονται στα 8,6 εκατ. ευρώ. Ίδια κερδοφορία περιμένει και η Eurobank Equities, η οποία θα ήταν καλύτερη αν δεν υπήρχαν νέες αυξήσεις στους μισθούς. Ήπια ανοδικά έχει ξεκινήσει η μετοχή.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Είχαν ακουστεί κάποια παράπονα για την ποιότητα των τουριστών φέτος και γενικά ακουγόταν ότι ενώ είναι περισσότεροι, καταναλώνουν λιγότερα. Όμως τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν λένε άλλα. Αναμένεται για τα έσοδα του δημοσίου ρεκόρ, λόγω τουρισμού και στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφεται έκρηξη δαπανών από τουρίστες. Όλα καλά επομένως…

LAMDA: Την έχουμε ξεχωρίσει διαγραμματικά εδώ και μέρες. Κρατάει τιμή αλλά δεν έχει κάνει τη διαφυγή. Στα 7,48 ευρώ, χωρίς μεταβολή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αλλά με καλό όγκο για τα δεδομένα της και την εποχή.

ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ: Η συγχώνευση με την Παγκρήτια έχει εγκριθεί από τα Δ.Σ. με αναλογία 0,0292 και κάτι νέες ΑΤΤΙΚΑ μετοχές για κάθε μία Παγκρήτιας. Κάνει εντύπωση η τόσο χαμηλή αξία της Παγκρήτιας, πάντως. Στα 9,54 ευρώ με άνοδο 5,53% η ΑΤΤ αλλά με αγοραστές και πωλητές σημαντικά χαμηλότερα από αυτήν την τιμή.

ΕΚΤΕΡ: Μπαίνουν σήμερα οι μετοχές από το split και ο συνολικός αριθμός διπλασιάζεται. Μικρός ο όγκος στο ξεκίνημα και αμετάβλητη η μετοχή, αν και πρώτος αγοραστής με πρώτος πωλητής είναι χαμηλότερα.

ORILINA AEEAΠ: Άρχισε να πουλάει ακίνητα που θα φτιάξει στο Ελληνικό. Έχει υπογράψει συμφωνητικά για 5 από τις 20 κατοικίες που θα είναι διαθέσιμες στο συγκρότημα. Η μία πουλήθηκε 6,7 εκατ. ευρώ.

DIMAND: Ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία καθώς άνοιξε ήπια ανοδικά αλλά με καλό όγκο συναλλαγών. Πρόσφατα είχε γράψει ιστορικό χαμηλό στα 8 ευρώ και σήμερα είναι στα 9,16 ευρώ.

EPSILON NET: Στο ξεκίνημα έκανε όγκο 196 χιλ. τεμάχια στα 12 ευρώ. Στη δημόσια πρόταση οι αγοραστές έχουν συγκεντρώσει 82,5%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης