Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βαρίδι η Εθνική λόγω μερίσματος, μαθήματα εξαιρετικής συμπεριφοράς από Τιτάν και ΟΤΕ

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βαρίδι η Εθνική λόγω μερίσματος, μαθήματα εξαιρετικής συμπεριφοράς από Τιτάν και ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο τζίρος μας λέει ότι πάμε για Αύγουστο και να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Ακολουθήσαμε τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το κλίμα στις ΗΠΑ είναι ήπια ανοδικό. Κλείσαμε μάλιστα στο υψηλό ημέρας και με οριακές απώλειες. Η αποκοπή του μερίσματος της Εθνικής μας επηρέασε, αλλά είδαμε νέα ιστορικά υψηλά από Τιτάν και νέα υψηλά 13 μηνών από ΟΤΕ. Τρομερό come back από τον Οργανισμό, από τη μέρα της αλλαγής ηγεσίας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Χ.Α.: Όπως πιθανότατα διαβάσατε το Σαββατοκύριακο στο ΒΝ η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Χ.Α. και υπάρχει μέσα σε αυτό και η δυνατότητα κάποια εισηγμένη με χαμηλή διασπορά από την Κύρια Αγορά να πηγαίνει στην Εναλλακτική Αγορά. Χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση γιατί σήμερα δεν επιτρέπεται η μεταφορά από οργανωμένη αγορά σε μη ρυθμιζόμενη. Αυτό ήταν που πρότεινε η στήλη, όταν ο κ.Κοντόπουλος έλεγε «τέρμα τα αστεία» και πρότεινε Επιτήρηση και διαγραφή και κάποιοι έλεγαν ότι όλα θα είναι μια χαρά. Η εναλλακτική αυτή θα δοθεί με παρέμβαση της Κυβέρνησης όπως μαθαίνουμε και μας ικανοποιεί. Τώρα βέβαια υπάρχουν και εισηγμένοι που λένε ότι είναι υποβάθμιση και πως δεν κατάφεραν να μείνουν όρθιοι μέσα στην κρίση για να έρθει τώρα κάποιος να τους πει τι θα κάνουν με την περιουσία τους.

ΤΙΤΑΝ: Την Τετάρτη θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου και αναμένονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Εκεί κινείται και η τιμή της μετοχής, αλλά οι αναλυτές εντοπίζουν ακόμα μεγάλο περιθώριο ανόδου. Σημειώστε πως οι μέσες εκτιμήσεις για το εξάμηνο αναφέρουν καθαρά κέρδη 137 εκατ. ευρώ. Η Optima Bank περιμένει 141,2 εκατ. ευρώ. Στην τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει οι αναλυτές περιμένουν ενημέρωση για την πορεία εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ. Στα 32,35 ευρώ και στο +2,37% που είναι νέα υψηλά.

METLEN: Η Edison σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τις ομοειδής και δίνει τιμή στόχο τα 49 ευρώ. Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Edison η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2025 7,1 φορές.

ΟΤΕ: Δύναμη ο τίτλος πλέον στα τερματικά. Με ένα μήνα Νεμπή στο τιμόνι άλλη μετοχή. Στα 14,99 ευρώ και στο +1,22%.

ΕΘΝΙΚΗ: Στα 8,0960 ευρώ και στο -3,96% λόγω της αποκοπής του μερίσματος.

ΟΛΠ: Είχε και αυτός αποκοπή μερίσματος σήμερα και επηρεάστηκε. Στα 25,90 ευρώ και στο -5,82%.

ΕΧΑΕ: Θα ανακοινώσει αποτελέσματα και ενισχύθηκε σήμερα 1,91%. Το ύψος των εξόδων προσωπικού και το ποσοστό που αυξήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο απασχολεί τους αναλυτές.

ΕΚΤΕΡ: Μπήκαν οι νέες μετοχές από το split και πιέστηκε κάπως. Βέβαια με τα μεγέθη που αναμένονται στο εξάμηνο και είδαμε στη χρήση, μάλλον θα έπρεπε να ήταν πιο ψηλά η μετοχή, αλλά κάτι δεν κάνουν καλά μάλλον αυτοί που την «προσέχουν». Δεν παίρνουν παράδειγμα, από άλλες που ούτε στο μικρό της δακτυλάκι τη φτάνουν. Στα 2,11 ευρώ και στο -3,43% με όγκο πάνω από 60 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Επιβεβαιώθηκε η είσοδος του εφοπλιστή Μουνδρέα στο μετοχικό κεφάλαιο με 9,94% περίπου. Ο εν λόγω εφοπλιστής σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά είχε συμμετοχή στην αύξηση της Intralot αλλά ακούγεται ότι ακολουθεί τον κ.Κόκκαλη στις κινήσεις που έχει κάνει σε όλες τις εταιρείες του.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πήγε ο άλλος και έβαλε στις δημοπρασίες πώληση ελεύθερη 30 χιλ. τεμαχίων και έκλεισε τη μετοχή στο -23,47% και στα 2,12 ευρώ. Δηλαδή μιλάμε για επιστήμονες! Στα 2,12 ευρώ η μετοχή και έπαιζε όλη μέρα πέριξ των 2,80 ευρώ. Όπως καταλαβαίνεται κάποιοι έβγαλαν δυνατό μεροκάματο και κάποιοι άλλοι έχασαν τη μπάλα.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στο -8% και με ανεκτέλεστο.

PROFILE: Στα 5 ευρώ και στο -2,72% και μάλιστα με καλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης