Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στις αυριανές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στις αυριανές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα της αγοράς με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν ανοίξει ήπια ανοδικά. Υπάρχουν κάποιες πιέσεις σε Alpha Bank και Eurobank, αλλά όχι ιδιαίτερες. Από την Άλλη ενισχύεται η Πειραιώς και οριακά η Εθνική. Το βλέμμα θα παραμείνει στο εξωτερικό καθώς υπάρχουν σημαντικά νέα τις επόμενες μέρες, όπως αποτελέσματα, FED κ.α.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ημέρα σημαντικών αποτελεσμάτων η αυριανή. Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Τιτάν θα δημοσιεύσουν εξάμηνο και οι αναλυτές περιμένουν δυνατή κίνηση και μάλλον θα κάνουν και νέες αναβαθμίσεις. Τέλειωσαν και κάποια μεγάλα funds τις πωλήσεις τους και έχουν αναπνεύσει οι τίτλοι.

EXAE: Ανώτερα των εκτιμήσεων τα δικά της αποτελέσματα εξαμήνου. Πάνω όπως αναμενόταν τα έξοδα μισθοδοσίας, αλλά έκοψε λίγο κάποια άλλα έξοδα και πήγε και καλύτερα στα έσοδα. Φτάσαμε σε σημείο να χαιρόμαστε που έβγαλε 300 χιλ. ευρώ παραπάνω από τις εκτιμήσεις σε ένα εξάμηνο. Αντί να έχει βγάλει 1,5-2 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσε αν δε σκορπούσε δεξιά και αριστερά τα λεφτά. Πολύ καλές οι ταμειακές ροές και αύξησαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 74,6 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 0,5% ξεκίνησε η μετοχή και στα 4,82 ευρώ.

ΟΤΕ: Το στοίχημα είναι να συνεχίσει ανοδικά και να κλείσει πάνω από τα 15 ευρώ σήμερα. Οριακά χαμηλότερα ξεκίνησε.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει σε νέα ιστορικά υψηλά.

ENTERSOFT: Τα γράφαμε και από τη στήλη, αλλά είχε το ΒΝ καθημερινά ξεχωριστά δημοσιεύματα, από την ημέρα που αποκάλυψε τη συμφωνία με τον Πάνο Γερμανό και διέψευσε η διοίκηση, για να την ανακοινώσει μερικές μέρες μετά. Είναι πολλά αυτά που έγιναν στη μετοχή και με τη δημόσια πρόταση, που επίσης στηλιτεύαμε, όπως για παράδειγμα για τη δημόσια πρόταση που αρχικά ήταν προαιρετική. Ο νόμος λέει πως όταν συντονίζονται διάφοροι μέτοχοι υπάρχει υποχρέωση για υποχρεωτική δημόσια πρόταση και όχι προαιρετική. Δεν ξέρουμε αν η «καμπάνα» ήταν βαριά για όλα όσα έγιναν.

INTRALOT: Ξεκίνησε κάλυψη η Euroxx δίνοντας τιμή στόχο τα 1,50 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Το περιθώριο ανόδου είναι 20%. Αναφέρει πως η εταιρεία έχει καθαρίσει τον ισολογισμό της και πως πλέον εστιάζει σε κερδοφόρες αγορές. Η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 8,1 φορές για το 2024 και 7 φορές για το 2026.

AUSTRIACARD: Τα 9 ευρώ δίνει τιμή στόχο η Euroxx, η οποία ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής. Το περιθώριο ανόδου είναι 56% και η σύσταση είναι για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Σημειώνει πως πρόκειται για μικρή εταιρεία, που δεν έχει ανακαλυφθεί και είναι μικρή. Οριακά υψηλότερα ξεκίνησε η μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Χθες έκανε αίσθηση η εντολή πώλησης που είχε μπει και τελικά οδήγησε τη μετοχή σε μεγάλες απώλειες στο κλείσιμο. Σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή παίρνει πίσω μέρος των απωλειών. Στα 2,68 ευρώ και στο +26,42% με όγκο πάνω από 12 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.. Σήμερα θα γίνει η διαγραφή της από την Εναλλακτική Αγορά, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης