Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – «Βούτηξε» στις τελικές δημοπρασίες – 11 blue chips στο χαμηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – «Βούτηξε» στις τελικές δημοπρασίες – 11 blue chips στο χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στο εξωτερικό ήταν καλό αλλά εμείς δεν μπορέσαμε. Ο τραπεζικός δείκτης εξακολουθεί να δείχνει αδυναμία. Ελπίζουμε να αλλάξει η τάση με τα αποτελέσματα που θα δημοσιευτούν αύριο. Συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ο δείκτης των τραπεζών. Διατηρεί πάντως κέρδη άνω του 20% από την αρχή του έτους. Στις τελικές δημοπρασίες αυξήθηκαν οι πιέσεις και κλείσαμε σε χαμηλό ημέρας. Έντεκα βαριά χαρτιά έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και ο Γ.Δ. στο -0,51%.

OTE: Η αλλαγή πλέον είναι εμφανέστατη. Τρομερή συμπεριφορά και σήμερα. Επιτέλους, το θηρίο ξύπνησε! Θα λέγαμε πως ο στόχος, ο πρώτος, είναι τα 15,80 ευρώ. Σε ένα μήνα ο κ.Νεμπής πέτυχε χρηματιστηριακά, όσα δεν είχε καταφέρει ο κ.Τσαμάζ. Στα 15,23 ευρώ και στο +1,60%. Και πάλι στο υψηλό ημέρας. Εντυπωσιακή κίνηση. Μας ταλαιπώρησε αρκετά, αλλά είμασταν μαζί της από τα δύσκολα και όταν όλοι ή σχεδόν όλοι της είχαν γυρίσει την πλάτη και δεν έβλεπαν αξία. Αν είναι δυνατόν…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πιέζεται αρκετά από τη μέρα που έκανε την επιστροφή κεφαλαίου. Νέες απώλειες 2,96% σήμερα με κλείσιμο στα 1,97 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Συνώνυμο της απαξίωσης και της αδιαφορίας η μετοχή, έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στα 5,66 ευρώ με απώλειες 2,08%. Πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί δεν υπάρχει κάποια κυβερνητική αντίδραση, ώστε να αλλάξει πορεία αυτή η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έκτη σερί πτώση για το δείκτη, με άνοδο όμως η Eurobank και αμετάβλητη η Alpha Bank. Ήπια πτώση η Πειραιώς και στο -1,16% η Εθνική. Αύριο δημοσιεύει εξάμηνο η Πειραιώς και η Eurobank. Ακολουθεί 1η Αυγούστου η Εθνική και 2/8 η Αlpha Bank.

ΕΧΑΕ: Ούτε αυτή η ενημέρωση αναλυτών έβγαλε κάποια είδηση. Ο Νίκος Κοσκολέτος, CFO, για να προλάβει ερωτήσεις αναλυτών αναφορικά με τα κόστη, είπε πως στο σύνολο της χρήσης θα είναι αυξημένα με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό. Θέλει η ΕΧΑΕ μία ένταξη σε watch list και έχει κάνει όσα χρειάζονται, αλλά δεν είναι στο χέρι της η απόφαση. Υπάρχουν συζητήσεις για εισαγωγές νέων εταιρειών, αλλά η είσοδος εξαρτάται και από τις συνθήκες της αγοράς. Για το 2024 οι επενδυτικές δαπάνες θα ανέλθουν στα 6 με 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζονται και οι προσπάθειες προβολής με παρουσιάσεις στο εξωτερικό και έχουν προγραμματιστεί αρκετές μέχρι τέλος του έτους. Στα 4,80 ευρώ και στο +0,10%.

PERFORMANCE: Από αύριο στην Κύρια Αγορά. Στα 7,15 ευρώ και στο +2,73%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στο +26,89% σήμερα και στα 2,69 ευρώ, μετά τη χθεσινή απότομη πτώση χωρίς λόγο.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, επιτέλους είχαμε σήμερα την ανακοίνωση της υπογραφής της συμφωνίας εξυγίανσης. Σύμφωνα με την εταιρεία η υπογραφή της συμφωνίας με τους διαχειριστές των δανείων, επιτυγχάνεται η αποτελεσματική χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση και αποκαθίσταται η βιωσιμότητα. Θα αποπληρωθεί μέρος του δανεισμού και θα διαγραφεί το υπόλοιπο λέει η εταιρεία. Δε δίνει νούμερα, δε λέει όφελος, δεν αναφέρει πόσο θα διαμορφωθεί η καθαρή θέση.

Λέει ωστόσο ότι η καθαρή θέση θα γίνει θετική για τις δύο θυγατρικές και θα αποτυπωθεί και στον ενοποιημένο ισολογισμό. Η συμφωνία αφορά την Μπήτρος Οπλισμός Σκυροδέρματος, η οποία είχε στο τέλος του 2023 αρνητικά ίδια κεφάλαια 14,7 εκατ. ευρώ και δάνεια 23 εκατ. ευρώ περίπου. Επίσης αφορά την Μπήτρος Μεταλλουργική, η οποία είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια 72,1 εκατ. ευρώ και δάνεια 153,1 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο όμιλος είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια 105,1 εκατ. ευρώ. Στα 0,6350 ευρώ και στο +9,48%.

UNIBIOS: Νέο υψηλό 10 ετών έγραψε σήμερα η μετοχή. Το νερό λιγοστεύει και πιθανότατα τα μηχανήματα και οι τεχνολογίες που διαθέτει θα χρειαστούν, προκειμένου να αυξηθεί η διαθέσιμη ποσότητα. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από την άλλη με τέτοια έλλειψη νερού και αυτές έχουν τα τιμολόγια σταθερά 13 χρόνια και χαλάνε πόρους και εργατοώρες για να βρουν λύση στο πρόβλημα. Στα 1,4750 ευρώ και στο +1,72%.

SOFTWEB: Δεν έχει κάνει και την καλύτερη εντύπωση η εισαγωγή της. Το μαστίγωμα της μετοχής κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης και η έντονη άνοδος τη δεύτερη, ακολούθησε έντονη πτώση. Πάλι βέβαια είναι με μεγάλα κέρδη έναντι της τιμής εισαγωγής, αλλά και οι όγκοι συναλλαγών αυξήθηκαν και η πτώση μπορεί να εγκλώβισε αρκετούς που ίσως να μη δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα θεμελιώδη. Limit down και σήμερα με όγκο και ανεκτέλεστο στην πλευρά των πωλητών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης