Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στα αποτελέσματα των Πειραιώς και Τιτάν – Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στα αποτελέσματα των Πειραιώς και Τιτάν – Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη
Οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν ανοδικό άνοιγμα λόγω της πορείας των αγορών στην Ασία με τους επενδυτές να περιμένουν τη σημερινή απόφαση της FED
Σχετικά Άρθρα
Στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου και συγκεκριμένα της Τράπεζας Πειραιώς και της Τιτάν που δημοσιεύουν πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών και αυτά τα αποτελέσματα θα διαμορφώσουν την τάση σήμερα.
Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα και η Eurobank, με τους αναλυτές να περιμένουν πως και αυτή θα είναι σήμερα στο επίκεντρο. 
Επιπλέον οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν ανοδικό άνοιγμα λόγω της πορείας των αγορών στην Ασία με τους επενδυτές να περιμένουν τη σημερινή απόφαση της FED για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ.
Από σήμερα οι μετοχές της Performance Technologies μεταφέρονται από την Εναλλακτική Αγορά στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την ίδια τιμή (7,15 ευρώ) αλλά με ελεύθερο όριο διακύμανσης για τις 3 πρώτες μέρες.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα, επηρεασμένα από το κλίμα της αγοράς στην Ασία μετά την αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας και εν όψει της σημερινής απόφασης της FED για τα επιτόκια.

Optima Bank
Περιμένουμε αντίδραση σήμερα από το Χ.Α. με τις Τιτάν, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι ανακοινώσεις του Τιτάνα και της Τράπεζας Πειραιώς για το δεύτερο τρίμηνο, πριν το άνοιγμα της αγοράς, θα διαμορφώσουν τη μέρα, καθώς οι ξένες αγορές είναι σε διάθεση συσσώρευσης. Σημειώστε ότι τα αποτελέσματα της Πειραιώς θα έχουν πολλές αναγνώσεις και για τις άλλες συστημικές τράπεζες οι οποίες θα δημοσιεύσουν μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Καθώς ολοκληρώνεται ο Ιούλιος ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 12,9% από την αρχή του έτους και 4% από τέλος Ιουνίου.

Κύκλος
Τα αποτελέσματά τους για το 1ο εξάμηνο ανακοινώνουν σήμερα η Πειραιώς, ο Τιτάν το πρωί και η Eurobank το απόγευμα, ενώ η Federal ανακοινώνει στις ΗΠΑ την επιτοκιακή της πολιτική. Η παραβίαση των 1463 μονάδων στις δημοπρασίες αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνση του Γ.∆. στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas 
Ελαφρές πιέσεις δέχθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά ο τζίρος παρέμεινε υποτονικός. Από την άλλη μικτή ήταν η εικόνα των Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών, ενώ πιέσεις είδε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται σε φάση διόρθωσης. Αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των αγορών στην μικρή επιβράδυνση της ανάπτυξης των εσόδων της Azure της Microsoft από 31% το Α τρίμηνο στο 29%(cloud computing service) το προηγούμενο. Οι απαιτητικές αποτιμήσεις είναι εύθραυστες και για τον λόγο αυτό αναμένουμε να συνεχιστεί η αυξημένη μεταβλητότητα στον κλάδο. Ωστόσο, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στην συνεδρίαση της FED το απόγευμα, καθώς επικρατεί η πεποίθηση ότι πιθανότατα ο Πάουελ θα δώσει σήμα για την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μετά και τα τελευταία μακροοικονομικά δεδομένα. Στο εσωτερικό, έχουμε εισέλθει σε περίοδο αποτελεσμάτων με τον Τιταν σήμερα το πρωί να ανακοινώνει άλλο ένα εξαιρετικό Β΄ τρίμηνο με λειτουργικά EBITDA στα 172εκ ευρώ και καθαρά κέρδη 96εκ ευρώ. Σήμερα μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα και η Eurobank. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εγχώριο ποσοστό ανεργίας Ιουνίου, τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Μαΐου, τον πληθωρισμό Ιουλίου της Ευρωζώνης, και στοιχεία από την αγορά εργασίας και κατοικιών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα έχουμε και τα αποτελέσματα της META.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης