Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα, αλλά υποτονικό το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα, αλλά υποτονικό το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με καλή άνοδο και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε. Έχουμε καλά αποτελέσματα εξαμήνου από Πειραιώς και Τιτάν και μπορούμε. Δεν δείχνουμε βέβαια ιδιαίτερη διάθεση στα πρώτα λεπτά. Ελπίζουμε να βελτιωθεί το κλίμα στη συνέχεια. Ξεχωρίζουν Coca Cola, Πειραιώς και Τιτάν. Χαμηλός ο τζίρος.

ΤΙΤΑΝ: Αναμενόταν μία εξαιρετική χρονιά και φάνηκε ήδη στο εξάμηνο. Για να μην πούμε από το πρώτο τρίμηνο πως είχε φανεί. Στα 52,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη πρώτου τριμήνου, στα 96,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη του δεύτερου και στα 148,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου, αυξημένα κατά 34,1%. Το έλεγε χρόνια η διοίκηση, πως τα χρόνια που θα έρχονταν θα ήταν εξαιρετικά, αλλά τότε λίγοι την είχαν πιστέψει. Η στήλη μεταξύ αυτών από πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών. Τώρα το βλέπουν όλοι. Ο δείκτης net debt/EBITDA στις 1,1 φορές!! Εντός του πρώτου εξαμήνου 2025 η είσοδος στη Wall Street της Titan America. Κοντά στα ιστορικά υψηλά, που έγραψε πρόσφατα, η μετοχή και στα 32,35 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων έφτασε το 18% στο εξάμηνο έναντι στόχου για περίπου 15%, επομένως ο στόχος από τη διοίκηση πάει προς το 16% και πάνω. Τα καθαρά κέρδη στα 563 εκατ. ευρώ ή προ κάποιων επιβαρύνσεων στα 612 εκατ. ευρώ. Ο στόχος για να μπορέσει να διανείμει το 30% των κερδών έχει επιτευχθεί. Με άνοδο 1,83% και στα 3,8370 ευρώ και στελέχη της αγοράς περιμένουν υπέρβαση των 4 ευρώ.

COCA COLA: Πριν λίγους μήνες είχαμε γράψει πως διαγραμματικά η μετοχή έδειχνε ανοδική διαφυγή, αφού ήταν σε εξέλιξη μία προσπάθεια διάσπασης μίας ισχυρής αντίστασης. Πλέον η μετοχή είναι σε υψηλά 4,5 ετών και πιάνει τα προ πανδημίας επίπεδα. Στο άνοιγμα η τιμή της μετοχής πήγε στα 34 ευρώ.

ENTERSOFT: Λόγω έκτακτων εξόδων, η αύξηση κατά 16% στον τζίρο στο εξάμηνο δεν πέρασε στην κερδοφορία, αλλά η διοίκηση αναφέρει πως θα βελτιωθεί στα επόμενα τρίμηνα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 1% μόλις στο εξάμηνο, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 22,34 εκατ. ευρώ. Μικρή σημασία έχει η πορεία των οικονομικών, αφού θα φύγει από το Χ.Α. λόγω πετυχημένης δημόσιας πρότασης.

MIG: Παρουσίασε κέρδη που οφείλονται στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της θυγατρικής RKB, ενώ τα EBITDA στο εξάμηνο ήταν μόλις στις 670 χιλ. ευρώ. Ουσιαστικά η εταιρεία έχει ως μόνη δραστηριότητα τη θυγατρική στη Σερβία η οποία έχει ακίνητα.

ΚΕΚΡΟΨ: Δεν έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που ανακοινώθηκε πως ο κ.Σουρέτης αγόρασε μετοχές από την Intracom και χθες ανακοινώθηκε πως πούλησε 30.000 μετοχές προς 39,9 χιλ. ευρώ. Δηλαδή προς 1,33 ευρώ τη μία. Από την ανακοίνωση της αγοράς των 920 χιλ. μετοχών παρατηρούμε πως αυτές αγοράστηκαν προς 1,41 ευρώ η μία…

AUSTRIACARD: Η έκθεση της Euroxx έχει βοηθήσει λίγο τη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 5,92 ευρώ και στο +1,02% σήμερα με χαμηλό όγκο.

PERFORMANCE: Στα 7,24 ευρώ η μετοχή. Δυστυχώς το σύστημα της Profile από το οποίο παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις, δε δείχνει μεταβολή τιμής και συχνά έχει αρκετά λάθη και παραλείψεις, ειδικά όταν πρόκειται για νέες εισαγωγές. Ίσως η εισηγμένη να πρέπει να το προσέξει περισσότερο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης