Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ώθηση από τα αποτελέσματα, φτιάχνουν κλίμα οι τράπεζες – Αδιάφορα τα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ώθηση από τα αποτελέσματα, φτιάχνουν κλίμα οι τράπεζες – Αδιάφορα τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Άλλη αγορά η σημερινή. Χθες είχαμε 11 μετοχές να κλείνουν στο χαμηλό ημέρας και σήμερα είχαμε 8 να κλείνουν στο υψηλό ημέρας και μαζί και ο γενικός δείκτης ο οποίος ενισχύθηκε 1,21% και μάλιστα με υψηλές συναλλαγές για την εποχή. Όπως αναμενόταν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Πειραιώς και της Τιτάν, έδωσαν αφορμή για καλή ανοδική κίνηση. Ακολούθησαν και οι άλλες συστημικές τράπεζες, αλλά και επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Το κλίμα στο εξωτερικό ήταν επίσης καλό. Η αγορά με το πέρασμα της ώρας ανέβαζε ρυθμό και στο τέλος έγραψε νέο υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Έδωσε το σύνθημα για αναβαθμίσεις. Λογικά θα δούμε ανάλογες κινήσεις και από τις άλλες τράπεζες. Μπορούν να στηρίξουν μία κίνηση μέχρι τα υψηλά μας. Στα 3,90 ευρώ και στο +3,50% με όγκο πάνω από 6,5 εκατ. τεμάχια. Το discount της έναντι των ομοειδών του εξωτερικού είναι τεράστιο.

ΤΙΤΑΝ: Τρομερά αποτελέσματα, τρομερές ταμειακές ροές. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο αρχικός μας στόχος ήταν τα 30 ευρώ, αλλά η είσοδος στη Wall Street και η πορεία της κερδοφορίας δε μας αφήνουν να αφαιρέσουμε τη μετοχή από τις επιλογές μας παρά την κατά 100% άνοδο από την τιμή που είχε όταν πριν από 9 μήνες επικαιροποιήσαμε τη λίστα. Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και έχει δώσει και μέρισμα 0,85 ευρώ ανά μετοχή. Στα 32,90 ευρώ και στο +2,81%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αύριο θα δημοσιεύσει τα δικά της αποτελέσματα, αλλά ο ενθουσιασμός για την πορεία της χρονιάς είχε φανεί από τη διοίκηση κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση. Στα 8,11 ευρώ και στο +1,35%.

EUROBANK: Σε λίγο τα δικά της αποτελέσματα και αύριο θα αποτυπωθούν στο ταμπλό. Στα 2,1180 ευρώ και στο +2,32%.

ΑΔΜΗΕ: Όπως αναμενόταν μόνο η State Grid κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για το 20% της Αριάδνη (διασύνδεση Κρήτης-Αττικής) και έχει ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς από πλευράς ΑΔΜΗΕ. Μαθαίνουμε πως θα δώσει καλά χρήματα. Για να δούμε τι θα αποφασίσει ο ΑΔΜΗΕ. Στα 2,2550 ευρώ και στο +1,58%.

ΕΥΔΑΠ: Έβγαλε και αυτή κίνηση σήμερα. Στα 5,81 ευρώ και στο +2,65%. Λόγω λειψυδρίας θα πούμε το νερό, νεράκι και αυτή έχει σταθερά τιμολόγια 13 χρόνια.

COCA COLA: Εντυπωσιακή και αυτή. Το διάγραμμα μιλούσε από μόνο του. Έπιασε πλέον τα προ πανδημίας επίπεδα.

LAMDA: Νέα υψηλά και από εδώ. Μιλούσε και το δικό της διάγραμμα και είχε αναφερθεί εγκαίρως.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Ξανά στο limit up μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης. Μένει να δούμε που θα διαμορφωθεί η καθαρή θέση του ομίλου, αλλά αργεί ακόμα αυτή η στιγμή, αφού θα αποτυπωθεί στα ετήσια αποτελέσματα, εκτός και αν μας ενημερώσουν με κάποιο τρόπο νωρίτερα. Νομίζουμε πως επειδή ακούγονται διάφορα, καλό θα ήταν να υπάρξει μία όχληση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να δώσει η διοίκηση μία εκτίμηση, ή έστω μερικά νούμερα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Μόνο στα βαριά εντοπίσαμε ωραίες κινήσεις σήμερα. Δυστυχώς τα μικρομεσαία δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απώλειες με μικρό όγκο για Ίλυδα, Medicon, Αλουμύλ, Μύλοι Λούλη κ.α. Ανοδικά CPI, Βιοτέρ και Frigoglass.

MERMEREN: Βελτιωμένες πωλήσεις και κέρδη στο εξάμηνο. Στα 7,83 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης