Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα τραπεζικά αποτελέσματα δεν άφησαν το διεθνές κλίμα να μας βυθίσει

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα τραπεζικά αποτελέσματα δεν άφησαν το διεθνές κλίμα να μας βυθίσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες έκαναν το καθήκον τους και έβγαλαν εξαιρετικά νούμερα, με τις διοικήσεις τους να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους. Ωστόσο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, πίεσαν σημαντικά τις αγορές της Ευρώπης και εμείς δεν μπορέσαμε να αυτονομηθούμε όσο θα θέλαμε. Πήγαμε βέβαια καλύτερα, αλλά αν ήταν άλλο το κλίμα θα βλέπαμε άλλη κίνηση σήμερα. Τα τελευταία 30 λεπτά συνέβαλαν ώστε από το χαμηλό ημέρας να πάμε τελικά στο -0,25% ενώ ο DAX εκείνη την ώρα έχανε 1,6%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η διαφορά τον επιτοκίων να είναι καλά και τα κέρδη βγήκαν εύκολα. Τώρα παρατηρείται και αύξηση της ζήτησης για νέα δάνεια και θα καλύψουν τις απώλειες από τις μειώσεις των επιτοκίων. Οι πελάτες στήριξαν τα κέρδη, αφήνοντας τα λεφτά τους ελεύθερα, εισπράττοντας σχεδόν μηδενικό επιτόκιο καταθέσεων. Να τα λέμε και αυτά. Τα κέρδη εξαμήνου υποστηρίζουν τις υψηλότερες διανομές κερδών. Αύριο η Alpha Bank δημοσιεύει τα δικά της.

Η Πειραιώς είχε σήμερα την καλύτερη συμπεριφορά και έπιασε τα 4 ευρώ ξανά. Είχαν δίκιο τα στελέχη της αγοράς που έλεγαν στη στήλη, ότι τέλειωσαν οι πωλήσεις κάποιων funds και τα νούμερα θα δικαιολογήσουν υψηλότερα επίπεδα. Δεν περίμεναν βέβαια τη Μέση Ανατολή και έτσι η κίνηση μάλλον ήταν χαμηλότερη της εκτίμησης. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο της ΠΕΙΡ και στα 4,0240 ευρώ με άνοδο 3,18%. Με άνοδο αλλά οριακή η ΕΥΡΩΒ και με απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με μεγάλο όγκο η κίνηση. Οι πληροφορίες του ΒΝ για νέα διανομή έφεραν αντίδραση μετά από 7 πτωτικές. Δεν είναι δύσκολο να κάνει και άλλη διανομή αφού τα έχει τα κεφάλαια. Δε νομίζουμε βέβαια να είναι στο ύψος της πρώτης, αλλά μία εκτίμηση της στήλης είναι αυτή. Στα 2,05 ευρώ και στο +4,70% με όγκο πάνω από 540 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΟΤΕ: Διατηρεί την εξαιρετική του συμπεριφορά. Μεγάλες εντολές αγοράς στις τελικές δημοπρασίες. Στα 15,25 ευρώ και στο +0,53%.

ΤΙΤΑΝ: Και νέα ιστορικά υψηλά.

PREMIA: Τρομερή η είδηση. Ανακοίνωσε εξαγορά ξενοδοχείων με τίμημα πάνω από την αποτίμηση που έχει στο ταμπλό. Κάποια στιγμή ο κλάδος θα πάρει τα πάνω του. Ειδικά τώρα που οι περισσότεροι βλέπουν να έρχονται και άλλες μειώσεις επιτοκίων. Δεν κατάφερε και πολλά η είδηση. Ενισχύθηκε μόλις 0,86% η μετοχή.

INTRACOM: Πάει και πάλι να πλησιάσει σημαντική στήριξη, από την οποία έχει δώσει αντίδραση στο παρελθόν.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Συνέχισε ανοδικά λόγω των προσδοκιών για βελτίωση του ισολογισμού. Κάποιοι κυκλοφορούν πληροφορίες και για υποψήφιο αγοραστή, μεγάλο όνομα, αλλά δεν το έχουμε εξακριβώσει. Έχει κάποια περιουσιακά στοιχεία, όπως το ποσοστό στη ΣΙΔΜΑ που θα μπορούσε να της δώσει ρευστότητα και να μειώσει τα δάνεια που θα μείνουν. Αυτό που θέλει η στήλη να μάθει είναι πόσα δάνεια θα διαγράψουν οι τράπεζες, το όφελος δηλαδή που θα πάει στην καθαρή θέση, για να δούμε αν ο όμιλος θα έχει θετικά ίδια κεφάλαια. Οι δύο θυγατρικές είπε η εταιρεία θα έχουν. Ο όμιλος;

ATTICA GROUP: Εδώ και λίγο καιρό UBS και Euroxx προετοιμάζουν το placement. Όχι δε θα γίνει καλοκαιριάτικα, αλλά μετά. Προσπαθούν να βάλουν και άλλους παίκτες στο παιχνίδι. Φέτος αναμένεται μία καλή τουριστική χρονιά, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα ύψη. Η κυβέρνηση βέβαια προσπαθεί να πιέσει ώστε να μειωθούν κάπως και να φύγει ένα βάρος από τους πολίτες και αυτό αν συμβεί θα επηρεάσει τις εταιρείες. Εσχάτως τραβάει την ανηφόρα και η τιμή του πετρελαίου που αποτελεί το μεγαλύτερο κόστος των εταιρειών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης