Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Διατήρηση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Διατήρηση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές
Η τάση σήμερα θα δοθεί και πάλι από τις αγορές του εξωτερικού, αφού από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις.
Σχετικά Άρθρα
Διατήρηση της στάσης αναμονής από τους επενδυτές περιμένουν οι αναλυτές καθώς περιμένουν τα σχόλια του προέδρου της FED αύριο στο Jackson Hole. Τα πρακτικά της FED έδειξαν πως έχει κλειδώσει η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά μάλλον αυτή η είδηση είχε προεξοφληθεί.
Στο Χ.Α. χθες λόγω των στοιχείων για την πορεία του τουρισμού και το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε τράπεζες και άλλα βαριά χαρτιά είχαμε μία ήπια άνοδο. Η τάση σήμερα θα δοθεί και πάλι από τις αγορές του εξωτερικού, αφού από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις.
Οι μετοχές της Κρι-Κρι διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3506 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,9%.

Eurobank Equities
Σήμερα αναμένουμε επιφυλακτική αντίδραση στα χθεσινά πρακτικά της FED, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ενόψει του αυριανού Jackson Hole.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών σήμερα, λόγω έλλειψης εγχώριων καταλυτών.

Beta
Οι επενδυτές έχουν επιλεκτική διάθεση λόγω των εποχικών όγκων συναλλαγών. Η αισιοδοξία για χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ στηρίζει το κλίμα στο εξωτερικοί, το οποίο με τη σειρά του παρέχει κάποια κίνητρα για επιλεκτικές αγορές.

Depolas
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση και ακολουθώντας την γραμμή των διεθνών δεικτών. Σύμφωνα με τα πρακτικά της FED, πολλά μέλη αυτής συγκλίνουν προς μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, κάτι που ενδεχομένως να αναζητηθεί και στην ομιλία Πάουελ στο Jackson Hole την Παρασκευή. Σήμερα στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αρχικές μετρήσεις μεταποίησης PMI Αυγούστου σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Ωστόσο, από ΗΠΑ αναμένουμε και τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας εντός ημέρας, αλλά και τις πιλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Ιουλίου μαζί με την καταναλωτική εμπιστοσύνη Αυγούστου της Ευρωζώνης (αρχική μέτρηση), τα οποία θα ανακοινωθούν στο κλείσιμο του ΧΑ.

Κύκλος
Επανήλθε σε θετικό έδαφος η αγορά του Χ.Α. μετά από δύο συνεδριάσεις εξαιρετικά χαμηλών τόνων και τη διακοπή του ανοδικού της σερί προχτές, ενώ γενικότερα οι ρυθμοί διεθνώς δείχνουν να πέφτουν εν αναμονή του Τζάκσον Χολ. Η εικόνα δεν καλλιεργεί ιδιαίτερες προσδοκίες για την άμεση συνέχεια, τουλάχιστον μέχρι να ακούσουν οι επενδυτές τι θα πει ο διοικητής της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του πλανήτη, Federal Reserve, Τζέι Πάουελ. Σημαντικό ορόσημο οι 1457 μονάδες κάτω από τις οποίες βρέθηκε ο Γ.∆. μετά τις πτωτικές συνεδριάσεις στις 2 & 5 Αυγούστου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης