Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά το κλίμα παραμένει υποτονικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά το κλίμα παραμένει υποτονικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ας ελπίσουμε πως τελειώνει σήμερα η απραξία και πως από την επόμενη εβδομάδα σταδιακά θα δούμε ενεργοποίηση περισσότερων επενδυτών. Φτάνουμε στο τέλος του Αυγούστου και θα έχουμε και ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και άλλους λόγους για βελτίωση του τζίρου. Παρά τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, οι αγορές της Ευρώπης (CAC και DAX) άνοιξαν με ήπια άνοδο. Με ήπια άνοδο άνοιξε και η δική μας αγορά και για μία ακόμη συνεδρίαση λαμβάνει τάση από το εξωτερικό. Δεν ενθουσιάζει βέβαια το άνοιγμα αλλά έχει χρόνο να βελτιωθεί η τάση της αγοράς.

FTSE RUSSELL: Σήμερα το βράδυ η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών. Όπως αναφέρει η Eurobank Equities στο πρωινό της σχόλιο 28 είναι οι ελληνικές μετοχές στους δείκτες του οίκου, μετά την πρόσφατη αφαίρεση της Epsilon Net. Οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν θα ισχύσουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου.

VIOHALCO: Αν και με μικρό όγκο, προσπαθεί στο ξεκίνημα να δώσει συνέχεια στη χθεσινή έντονη κίνηση. Έγραψε τα 6 ευρώ ξανά με το άνοιγμα. Το λόγο τον αναλύσαμε χθες και έχει να κάνει με την αποτίμηση των συμμετοχών που έχει ο όμιλος. Για να δούμε όμως αν θα μπορέσει να πιάσει πιο δίκαια επίπεδα αποτίμησης.

MOTOR OIL: Την άλλη εβδομάδα η αναδιάρθρωση του MSCI που θα έχει ως βασική αλλαγή την έξοδο της συγκεκριμένης από τον MSCI Greece Standard. Στα 21,86 ευρώ και στο +0,74%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι αναλυτές επιμένουν δίνοντας υψηλότερες τιμές στόχους από τις τρέχουσες, οι τραπεζίτες βλέπουν ότι το discount έναντι των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων δε δικαιολογείται αλλά οι μετοχές παραμένουν με το discount αυτό. Θα το κλείσουν; Σήμερα ξεκίνησαν υποτονικά και πάλι και επηρεάζουν την πορεία της αγοράς. Πειραιώς και Εθνική προσπαθούν λίγο περισσότερο αλλά βγαίνουν κάποιες πιέσεις.

ΟΠΑΠ: Διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 16 ευρώ με τη μετοχή να έχει μία ωραία συμπεριφορά, αλλά νομίζουμε πως λόγω και των μερισμάτων που δίνει ίσως θα έπρεπε να τον δούμε σε υψηλότερα επίπεδα.

ΟΤΕ: Χθες τον πίεσαν και τον έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και κάτω από τα 15 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε με ήπια άνοδο και προσπαθεί να ξεπεράσει και πάλι το παραπάνω νούμερο. Αρκετά υψηλότερη η πραγματική αξία του τίτλου κατά την ταπεινή μας άποψη και μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για τις νέες συνεργασίες, ίσως δούμε βελτίωση στα έσοδα.

INTRALOT: Καλό και το δικό της ξεκίνημα και με καλούτσικες συναλλαγές για τα δεδομένα της περιόδου. Στα 1,13 ευρώ και στο +0,18%. Καλές οι εντολές αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις και μειωμένες οι αντίστοιχες στην άλλη πλευρά.

INTRACOM: Με μικρό όγκο ενισχύεται 2,55%.

ΕΧΑΕ: Είτε είναι καλό το κλίμα, είτε όχι αυτή είναι τελείως αδιάφορη. Στα 4,64 ευρώ και στο -0,43% στο ξεκίνημα με μικρό όγκο και αποτίμηση 280 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης