Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Υπό πίεση η Motor Oil – Οι λόγοι που θα είναι στο επίκεντρο και την επόμενη εβδομάδα

tags :
Υπό πίεση η Motor Oil – Οι λόγοι που θα είναι στο επίκεντρο και την επόμενη εβδομάδα
Από τo rebalancing αναμένονται εκροές κεφαλαίων από funds που ακολουθούν τους εν λόγω δείκτες
Σχετικά Άρθρα
Υψηλή παραμένει η μεταβλητότητα για τη μετοχή της Motor Oil, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω δύο αρνητικών εξελίξεων.
Από τη μία η Κυβέρνηση έβαλε ξανά έκτακτο φόρο στα κέρδη από την ενέργεια και αναμένεται να την επηρεάσουν, όπως και τις άλλες ενεργειακές εταιρείες, ενώ η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, οδήγησε στην έξοδο της μετοχής από τον MSCI Greece Standard.
Έτσι η μετοχή από τα υψηλά των 28,56 ευρώ που είχε γράψει τον περασμένο Μάιο, είναι τώρα στα 21,42 ευρώ έχοντας μάλιστα γράψει χαμηλό πριν λίγες μέρες στα 20,62 ευρώ (χαμηλό 10 μηνών).
Σημειώνεται πως έχει δώσει μέρισμα 1,40 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.
Η μετοχή πάντως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο και την επόμενη εβδομάδα, αφού θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου την Τρίτη 28 Αυγούστου, ενώ στις 29/8 θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών και στις 30/8 θα γίνει το rebalancing των δεικτών MSCI.
Αρχικά οι αναλυτές περιμένουν δυνατά αποτελέσματα, αλλά θα είναι επηρεασμένα από την υποχώρηση των περιθωρίων διύλισης. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα περιθώρια συνέχισαν να υποχωρούν και κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων δηλαδή στο τρίτο τρίμηνο.
Έτσι οι αναλυτές περιμένουν τα σχόλια της διοίκησης για την πορεία των αποτελεσμάτων με κανονικά πλέον περιθώρια στο τρίτο τρίμηνο.
Από τo rebalancing αναμένονται εκροές κεφαλαίων από funds που ακολουθούν τους εν λόγω δείκτες, άρα δεν αποκλείουν αναλυτές να συνεχιστεί η μεταβλητότητα στη μετοχή μέχρι και τις αρχές του επόμενου μήνα.
Σήμερα ο τίτλος υποχωρεί 1,29% και είναι στα 21,42 ευρώ και βρίσκεται κοντά σε μία σημαντική στήριξη που έχει επιβεβαιώσει με επιτυχία στο παρελθόν.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 2,37 δισ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης