Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επανεμφάνιση short θέσης Χρηματιστήριο Αθηνών – Δείτε ποια μετοχή σόρταρε γνωστό fund

tags :
Επανεμφάνιση short θέσης Χρηματιστήριο Αθηνών – Δείτε ποια μετοχή σόρταρε γνωστό fund
Η Millenmium δεν είναι άγνωστη στους επενδυτές και έχει ξαναβρεθεί στον πίνακα των ανοικτών θέσεων. Είχε σορτάρει την Terna Energy το 2023 και την Alpha Bank το 2021
Σχετικά Άρθρα
Ήταν τέλη Νοεμβρίου του 2023 όταν για τελευταία φορά είχε ανακοινωθεί short θέση στο Χ.Α..
Τότε η Qube Research είχε αυξήσει τη short θέση στην Εθνική Τράπεζα στο 0,56%.
Έκτοτε και αφού αφαιρέσουμε τη short θέση της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία ήταν λόγω διάθεσης μετοχών και όχι επενδυτική κίνηση, χθες ανακοινώθηκε πως Millennium International Management LP απέκτησε short θέση στη Motor Oil ύψους 0,58211%.
Η Millenmium δεν είναι άγνωστη στους επενδυτές και έχει ξαναβρεθεί στον πίνακα των ανοικτών θέσεων. Είχε σορτάρει την Terna Energy το 2023 και την Alpha Bank το 2021.
Η μετοχή της Motor Oil έχει πιεστεί το τελευταίο διάστημα για δύο λόγους: Ο ένας είναι η νέα επιβολή έκτακτης φορολόγησης από την κυβέρνηση και ο δεύτερος η αφαίρεση της μετοχής από τον MSCI Greece Standard.
Στα τέλη του περασμένου Μαΐου είχε γράψει ιστορικό υψηλό στα 28,56 ευρώ και χθες έκλεισε στα 21,14 ευρώ με ημερήσιες απώλειες 2,58% και έχοντας πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο τζίρο στο Χ.Α. Από την αρχή του έτους υποχωρεί 11%, αλλά έχει δώσει και μέρισμα 1,40 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο και την επόμενη εβδομάδα αφού στις 28 Αυγούστου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Η υποχώρηση των περιθωρίων διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να επηρεάσει την πορεία, αλλά αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν την τηλεδιάσκεψη και τα σχόλια της διοίκησης για το τρίτο τρίμηνο καθώς η πτώση των περιθωρίων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Η Piraeus Securities περιμένει δυνατή πορεία με τα προσαρμοσμένα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο να ανέρχονται στα 293 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 89% και τα καθαρά κέρδη στα 168 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο τρίμηνο.
Όπως σχολιάζει εκτός από τα αποτελέσματα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις προοπτικές διύλισης, καθώς τα περιθώρια υποχώρησαν περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που συνεπάγεται μία μικρή προς τα κάτω αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεών της (χωρίς τον έκτακτο φόρο) αν και εκτιμά πως θα ξεπεράσει το όριο του 1 δισ. ευρώ προσαρμοσμένου EBITDA.
Η χρηματιστηριακή πιστεύει πως μετά την πρόσφατη πτώση που προκλήθηκε από την έξοδο της μετοχής από τον δείκτη MSCI Greece Standard η μετοχή διαπραγματεύεται τώρα σε ελκυστικά επίπεδα και επαναλαμβάνει τη σύσταση Outperform.
Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει το rebalancing του MSCI με βασική αλλαγή την αφαίρεση της Motor Oil από το βασικό δείκτη.
Στις 30 Αυγούστου επομένως θα φανεί αν η short θέση της Millennium έχει βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό χαρακτήρα ή πιστεύει πως όντως αξίζει αυτά τα επίπεδα τιμών ή και ακόμα χαμηλότερα.
ανοκτή_θέση.jpg

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης