Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια άνοδος 0,35% μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια άνοδος 0,35% μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό και σήμερα το κλίμα και φαίνεται από το χαμηλό τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 64,3 εκατ. ευρώ. Στο κλείσιμο πάντως πήγε υψηλό ημέρας ο γενικός δείκτης και με άνοδο 0,35% λόγω κάποιων επιλεκτικών τοποθετήσεων. Ξεχώρισε ο ΟΤΕ και η Motor Oil. Πιέστηκε η Viohalco και η Εθνική.

ΟΤΕ: Νομίζουμε πως η συμπεριφορά του στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ήταν μία παρένθεση. Ελπίζουμε δηλαδή. Σήμερα είδαμε μία άλλη εικόνα με δυνατούς αγοραστές και εξαιρετική κίνηση. Στα 14,99 ευρώ και στο +2,53%.

MOTOR OIL: Όλη η αγορά περιμένει να πέσει στις 30 Αυγούστου λόγω rebalancing για να τοποθετηθεί. Όταν κάτι το περιμένουν όλοι, συνήθως δε γίνεται. Για να δούμε τι θα συμβεί εδώ. Η στήλη πάντως έχοντας αφαιρέσει από το 2023 τη μετοχή όταν ήταν στα 25 και κάτι ευρώ, νομίζουμε πως στα τρέχοντα επίπεδα και υπολογίζοντας και τα μερίσματα, έχουμε ένα μικρό όφελος 1 ευρώ και κάτι. Υπήρξαν και περίοδοι που η μετοχή ήταν σημαντικά υψηλότερα και δεν υπήρχε όφελος. Όμως τώρα νομίζουμε πως είναι ώρα να την εντάξουμε ξανά στις επιλογές μας. Στα 21,66 ευρώ και στο +2,46%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το placement της Εθνικής στα τέλη του επόμενου μήνα θα τραβήξει την προσοχή. Υπάρχει ακόμα χρόνος αλλά νομίζουμε πως κάπου στα 8 ευρώ με ένα discount έναντι της τιμής που θα έχει τότε, τέλη Σεπτέμβρη, θα γίνει και αυτή η διάθεση. Εξαιρετική σήμερα η Πειραιώς και πλησιάζει ξανά την αντίσταση των 4 ευρώ. Στα 3,9520 ευρώ με άνοδο 1,49% ενώ η ΕΤΕ υποχώρησε 1,28%.

VIOHALCO: Εκεί που είχε αρχίσει να αποκτά βηματισμό, την υποβάθμισε ο οίκος FTSE Russell και την επηρέασε. Είδαμε όμως και πάλι καλούς αγοραστές να χτίζουν θέσεις. Στα 5,89 ευρώ και στο -1,83% με όγκο 130 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και την Τετάρτη θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών. Μεγάλη βελτίωση κερδοφορίας περιμένουν οι αναλυτές στο εξάμηνο.

PRODEA: Καθημερινά κάνει μία βόλτα μέχρι το -9% και μετά «ισιώνει». Σήμερα έγραψε χαμηλό στα 6,50 ευρώ αλλά δεν έκανε μεγάλο όγκο και έκλεισε αμετάβλητη στα 7,15 ευρώ. Λες και κάποιος μοιράζει χαρτιά στο -9%.

INTRALOT: Η μετοχή που ξεχώρισε και σήμερα. Δε λέμε, επεκτάσεις συμβολαίων και FTSE Russell είναι λόγοι που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, αλλά η μετοχή έδειχνε τα «δόντια» της από την περασμένη εβδομάδα. Όσοι είχαν διαβάσει τη στήλη είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την κίνηση που φαινόταν ότι ξεκινούσε μετά και την ολοκλήρωση των πωλήσεων των ξένων. Στα 1,1880 ευρώ και στο +3,48% με όγκο πάνω από 2 εκατ. τεμάχια.

INTRACOM: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισε και αυτή και η αγορά περιμένει τις αλλαγές, οι οποίες έχουν μία λογική καθυστέρηση. Δεν γίνονται όλα όσα έχει ανακοινώσει από τη μία μέρα στην άλλη. Υπάρχει και η γραφειοκρατία. Από την άλλη αυτά επηρεάζουν και την Κλουκίνας-Λάππας και δεν έχουμε δει ακόμα να ξεδιπλώνει τη δυναμική της. Στα 3,2450 ευρώ και στο +4,17% η ΙΝΤΚΑ στο +2,35% η ΚΛΜ.

ΕΥΑΘ: Με τέτοια έλλειψη νερού, με αναμενόμενη εξέταση του αιτήματος για αύξηση τιμολογίων και δεν μπορεί να κερδίσει κάτι. Βγαίνουν κομμάτια και κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν την προσφορά, αλλά δεν καταφέρνουν και πολλά. Στα 3,21 ευρώ και στο +0,94%.

MEDICON: Και νέο χαμηλό 3 ετών!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης