Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό και πάλι το ξεκίνημα - Τι θα δημοσιεύσει σήμερα η Cenergy και αύριο η Motor Oil

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό και πάλι το ξεκίνημα - Τι θα δημοσιεύσει σήμερα η Cenergy και αύριο η Motor Oil
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μία ακόμα συνεδρίαση συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές με στάση αναμονής από τους επενδυτές, καθώς έχουμε αποτελέσματα από εσωτερικό και εξωτερικό. Η Cenergy σήμερα, η Motor Oil, αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα εξαμήνου. Οριακά υψηλότερα ο Γ.Δ. με τάση αντίστοιχη με αυτή της Ευρώπης.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Σήμερα οι μετοχές της ΕΥΑΘ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0276 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,02622 ευρώ ανά μετοχή.
Αύριο 28 Αυγούστου οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 1,4%. Την Πέμπτη 29 Αυγούστου οι μετοχές της Real Cons. θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,038 ευρώ ανά μετοχή.

CENERGΥ: Σήμερα, μετά το κλείσιμο του Χ.Α. τα αποτελέσματα εξαμήνου και αύριο η ενημέρωση των αναλυτών. Σύμφωνα με τη Eurobank Equities οι πωλήσεις εξαμήνου θα ανέλθουν στα 851,8 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 7%, τα EBITDA στα 109,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 27% και τα κέρδη προ φόρων στα 55,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 79%. Η Piraeus Securities περιμένει πως η εταιρεία θα διατηρήσει το θετικό momentum του πρώτου τριμήνου και στο δεύτερο και θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις της διοίκησης για προσαρμοσμένο EBITDA 230-250 εκατ. ευρώ. Περιμένει οι επενδυτές να επικεντρωθούν στο ανεκτέλεστο και επίσης περιμένει ενημέρωση για τις εξελίξεις για το εργοστάσιο στις ΗΠΑ… Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

MOTOR OIL: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα. Η Optima Bank περιμένει στο εξάμηνο προσαρμοσμένα EBITDA 598 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 311 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6%. Η Eurobank Equities περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο προσαρμοσμένα EBITDA 285 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 84% και καθαρά κέρδη 150 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 123%. Την βάλαμε ξανά στις επιλογές μας λόγω αποτίμησης και σήμερα ενισχύεται οριακά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σε καλά επίπεδα πιστεύουμε πως αγοράζει ίδιες μετοχές η εταιρεία, ενώ κατέχει βέβαια μικρό ποσοστό. Χαμηλή η ελεύθερη διασπορά, αλλά είναι στη μεγάλη κατηγορία η μετοχή άρα δεν έχει θέμα με το νέο κανονισμό Κοντόπουλου. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς προσπαθεί και πάλι να φτάσει τα 4 ευρώ, η ΕΤΕ είναι στα 8 ευρώ και σταθεροποιητικά κινούνται οι υπόλοιπες.

INTRALOT: Διατηρεί το καλό momentum που έχει χτίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με καλό όγκο στο άνοιγμα και με ήπια άνοδο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλό ξεκίνημα και σήμερα αν και με χαμηλό όγκο.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Την άνοιξαν με 1 τεμάχιο στο +3,46%.

UNIBIOS: Άνοιγμα και αυτή με 1 τεμάχιο στο +2,41%.

MEDICON: Αν και έγραψε χθες χαμηλό 3 ετών και αποτιμάται αρκετά κάτω από τις ετήσιες πωλήσεις της, βλέπουμε πως και σήμερα βγαίνουν πωλήσεις, ενώ οι αγοραστές είναι λίγοι και χαμηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης