Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύξησε τη short θέση στη Motor Oil το Millenium International από 0,58211% σε 0,759931%

tags :
Αύξησε τη short θέση στη Motor Oil το Millenium International από 0,58211% σε 0,759931%
Η Millennium δεν είναι άγνωστη στους επενδυτές και έχει ξαναβρεθεί στον πίνακα των ανοικτών θέσεων. Είχε σορτάρει την Terna Energy το 2023 και την Alpha Bank το 2021.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζει να σορτάρει τη μετοχή της Motor Oil το fund Millenium International αν και η μετοχή δείχνει πως δεν καταλαβαίνει και κινείται ανοδικά
Έτσι από 0,58211% που είχε ανακοινώσει στις 22 Αυγούστου, χθες ανακοίνωσε χθες πως στις 23 Αυγούστου αύξησε εκ νέου τη θέση short σε 0,75931%.
Η μετοχή στις 23 Αυγούστου είχε κλείσει με απώλειες 2,58% προφανώς λόγω των πωλήσεων του fund αλλά χθες ενισχύθηκε 2,46% και σήμερα καταγράφει άνοδο 0,65%.
Όπως είχε γράψει πρώτο το ΒΝ στις 24 Αυγούστου όταν ανακοινώθηκε η θέση, short θέση είχε να εμφανιστεί από το Νοέμβριο του 2022.
Η Millennium δεν είναι άγνωστη στους επενδυτές και έχει ξαναβρεθεί στον πίνακα των ανοικτών θέσεων. Είχε σορτάρει την Terna Energy το 2023 και την Alpha Bank το 2021.
Η μετοχή της Motor Oil έχει πιεστεί το τελευταίο διάστημα για δύο λόγους: Ο ένας είναι η νέα επιβολή έκτακτης φορολόγησης από την κυβέρνηση και ο δεύτερος η αφαίρεση της μετοχής από τον MSCI Greece Standard.
Η Motor Oil αύριο θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και την Παρασκευή θα γίνει το rebalancing του MSCI και θα αφαιρεθεί η μετοχή από τον MSCI Greece Standard, οπότε και αναμένονται εκροές.
H υποχώρηση των περιθωρίων διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να επηρεάσει την πορεία, αλλά αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν την τηλεδιάσκεψη και τα σχόλια της διοίκησης για το τρίτο τρίμηνο καθώς η πτώση των περιθωρίων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Η Piraeus Securities περιμένει δυνατή πορεία με τα προσαρμοσμένα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο να ανέρχονται στα 293 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 89% και τα καθαρά κέρδη στα 168 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο τρίμηνο.
Όπως σχολιάζει εκτός από τα αποτελέσματα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις προοπτικές διύλισης, καθώς τα περιθώρια υποχώρησαν περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που συνεπάγεται μία μικρή προς τα κάτω αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεών της (χωρίς τον έκτακτο φόρο) αν και εκτιμά πως θα ξεπεράσει το όριο του 1 δισ. ευρώ προσαρμοσμένου EBITDA.
Η χρηματιστηριακή πιστεύει πως μετά την πρόσφατη πτώση που προκλήθηκε από την έξοδο της μετοχής από τον δείκτη MSCI Greece Standard η μετοχή διαπραγματεύεται τώρα σε ελκυστικά επίπεδα και επαναλαμβάνει τη σύσταση Outperform.
ΧΑ_12.jpg
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης