Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI με αύξηση μεταβλητότητας – Ο μισός τζίρος στη Motor Oil

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI με αύξηση μεταβλητότητας – Ο μισός τζίρος στη Motor Oil
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υπομονετικά περίμεναν οι επενδυτές το rebalancing ώστε να δουν και τις ροές. Το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι εκροές απορροφήθηκαν με ευκολία. Εκεί που οι εκροές δεν ήταν μεγάλες είδαμε και καλό κλείσιμο. Εξαιρετική η Motor Oil σε όλη σχεδόν τη συνεδρίαση, παρά το σορτάρισμα που έχει πέσει στον τίτλο. Καλό το κλίμα στις ξένες αγορές, οριακά υψηλότερα διαπραγματεύονταν οι βασικοί δείκτες. Χαμηλός ο τζίρος μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες και μετά ξεπέρασε τα 378 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 0,30% έκλεισε ο γενικός δείκτης.

MSCI: Κοιτώντας τους όγκους έχουμε να πούμε πως στις τελικές δημοπρασίες έγιναν πάνω από 7,7 εκατ. τεμάχια στη ΜΟΗ, πάνω από 2,8 εκατ. τεμάχια στην ΕΤΕ, 3,3 εκατ. τεμάχια στην ΠΕΙΡ, 10 εκατ. τεμάχια στην ΕΥΡΩΒ και λιγότερα σε ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν μεγάλες εκροές και οι αγοραστές έκαναν σχετικά καλή δουλειά. Από την άλλη δεν απορροφήθηκαν οι εκροές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ όμορφα με αποτέλεσμα να έχουμε καλές απώλειες. Πάει όμως και αυτό, πέρασε και κρατάμε την αφύπνιση του τζίρου. Μπορεί οι παίκτες που δραστηριοποιήθηκαν σήμερα να «γλυκάθηκαν» και να μείνουν και τις επόμενες μέρες.

MOTOR OIL: Οι μεγάλοι ξένοι που αγοράζουν τις τελευταίες μέρες κόντρα στο σορτάρισμα του Millenium βγήκαν από νωρίς για να δείξουν τις προθέσεις τους και έστειλαν τη μετοχή μέχρι και τα 22,18 ευρώ (+3,64). Έτσι η πίεση στις τελικές δημοπρασίες δεν βύθισε τη μετοχή και νομίζουμε πως θα προβληματίσει και τον σορτάκια. Πολλοί επενδυτές όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες περίμεναν τη σημερινή μέρα για να πάρουν θέση στον φθηνό αυτό τίτλο. Στο κλείσιμο βρέθηκε στα 21,70 ευρώ με άνοδο 1,40% και συναλλαγές 185 εκατ. ευρώ δηλαδή σχεδόν το μισό τζίρο του Χ.Α.

ΟΠΑΠ: Εδώ βγήκαν από νωρίς πωλήσεις και επηρέασαν τη μετοχή και τελικά οι εκροές δε μπόρεσαν να απορροφηθούν. Στα 15,64 ευρώ και στο -2,01%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Και αυτή είχε αδύναμη συμπεριφορά λόγω των εκροών που υπήρχαν, αλλά στο τέλος κάτι μεγάλες εντολές απορρόφησαν τις απώλειες και έκλεισαν τη μετοχή με άνοδο 0,36%. .

JUMBO: Είχε καλή συμπεριφορά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης αλλά έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας. Αν και πήγε μέχρι τα 23,30 ευρώ έκλεισε στα 22,88 ευρώ με άνοδο 0,09%.

AUSTRIACARD: Παρακολουθεί η διοίκηση την πορεία της μετοχής και δεν είναι ευχαριστημένη αφού θεωρεί πως η πραγματική αξία είναι υψηλότερη. Αποδίδει την κίνηση στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή στους επενδυτές. Στην Ελλάδα ακόμα θεωρούν πως είναι η Inform Lykos, στη Βιέννη δεν έχει επενδυτές από εκεί και ετοιμάζει κινήσεις, ώστε να τη μάθουν. Στα 5,85 ευρώ και στο -0,34%.

FOURLIS: Ανέκαμψε η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω και της συμφωνίας που ανακοίνωσε και πλέον αν υπολογίσουμε και το μέρισμα η συγκεκριμένη επιλογή είναι με οριακή άνοδος. Περαιτέρω βελτίωση της τιμής θα μας κάνει να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές μας. Στα 4,0350 ευρώ και στο +3,46%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης