Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Jumbo: Ώθηση από την κίνηση Βακάκη για αγορά ιδίων μετοχών – Στο +6% η μετοχή

tags :
Jumbo: Ώθηση από την κίνηση Βακάκη για αγορά ιδίων μετοχών – Στο +6% η μετοχή
Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η αγορά ιδίων μετοχών θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου.
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο 6% καταγράφει η μετοχή της Jumbo στον απόηχο της ενημέρωσης της διοίκησης για την πορεία των πωλήσεων του Αυγούστου, αλλά κυρίως στην απόφαση να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως τα 27,2 ευρώ ανά μετοχή και μέχρι του 10% του συνόλου των μετοχών.
Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες εισηγμένες, οι μετοχές που θα αγοραστούν δε θα δοθούν στους μεγαλομετόχους ή σε στελέχη, αλλά θα διαγραφούν, εξέλιξη που θα βελτιώσει τα κέρδη ανά μετοχή αλλά και τη συμμετοχή των επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο.
Η μετοχή ενισχύεται 6% και βρίσκεται στα 24,36 ευρώ με όγκο 219 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 3,31 δισ. ευρώ
Η μετοχή είχε πληγεί από την πώληση πακέτου μετοχών από τον Απόστολο Βακάκη, αλλά και από την προειδοποίηση για την πορεία των πωλήσεων λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.
Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η αγορά ιδίων μετοχών  θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου. 
Η διοίκηση θεωρεί ότι -στα σημερινά επίπεδα τιμών του Χρηματιστηρίου- το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών επιβραβεύει τους υφιστάμενους μετόχους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία δίνοντάς τους την δυνατότητα αντί πρόσθετου μερίσματος, να επενδύσουν έμμεσα στην εταιρεία, αυξάνοντας το ποσοστό τους χωρίς την καταβολή μετρητών.

Οι πωλήσεις Αυγούστου

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο τελευταίος θερμός μήνας του καλοκαιριού, αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει η αστάθεια των προηγούμενων δύο μηνών και προς το παρόν επιτρέπει στη διοίκηση του Ομίλου JUMBO, να διατηρεί στο ακέραιο τις πρόσφατες εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών του έτους.
Συνολικά για τον Όμιλο JUMBO, ο Αύγουστος 2024 καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά +8%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.
Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι πωλήσεις 8μήνου του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +7% περίπου.
Οι διελεύσεις εμπορευμάτων από τη Διώρυγα του Σουέζ δεν έχουν ομαλοποιηθεί και οι μεγάλες αρρυθμίες στην τροφοδοτική αλυσίδα δεν αποκαταστάθηκαν.
Γι' αυτό και η εκτίμηση της διοίκησης ως προς τα συνολικά μεγέθη του έτους, παραμένει ως έχει ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του 2024 θα είναι της τάξης του +4% με την κερδοφορία να φλερτάρει με τα επίπεδα του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης