Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μεταξύ 7,2-9,5 ευρώ η δίκαιη τιμή της Austriacard λέει η Eurobank Equities

Μεταξύ 7,2-9,5 ευρώ η δίκαιη τιμή της Austriacard λέει η Eurobank Equities
Για το 2024 η χρηματιστηριακή περιμένει καθαρά κέρδη 21,1 εκατ. ευρώ από 15,8 εκατ. ευρώ πέρυσι που δίνουν p/e 10,2 φορές
Σχετικά Άρθρα
Μεταξύ 7,2 ευρώ και 9,5 ευρώ εντοπίζει τη δίκαιη τιμή της Austriacard η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για τη μετοχή μετά και τα αποτελέσματα εξαμήνου.
Το μοντέλο αποτίμησης που χρησιμοποιεί δίνει τιμή στόχο τα 8,2 ευρώ που υποδηλώνει δείκτη EV/EBITDA για τον επόμενο χρόνο κάτω από 7 φορές και στην τιμή αυτή εξακολουθεί να έχει discount έναντι μίας ευρύτερης ομάδας ομοειδών εταιρειών. Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η μετοχή διαπραγματεύεται σε γενικές γραμμές ανάλογα με το δείκτη του μη χρηματοοικονομικού κλάδου και εντός ενός στενού εύρους διακύμανσης ακολουθώντας τις διακυμάνσεις της αγοράς και την εποχικότητα που έχει χαμηλότερους όγκους.
Η μετοχή από την αρχή του έτους έχει υποχώρησει περίπου 6% και είναι κάτω από την τιμή του placement (6 ευρώ).
Η χρηματιστηριακή υποστηρίζει πως στα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης (δείκτης EV/EBITDA 5,5 φορές) το discount είναι υπερβολικά μεγάλο έναντι του δείκτη των εταιρειών και πλησιάζει αυτές που είναι καθαρά κατασκευάστριες καρτών.
Για το 2024 η χρηματιστηριακή περιμένει καθαρά κέρδη 21,1 εκατ. ευρώ από 15,8 εκατ. ευρώ πέρυσι που δίνουν p/e 10,2 φορές, ενώ για την επόμενη χρονιά αναμένει κέρδη 24,9 εκατ. ευρώ που δίνουν εκτιμώμενο p/e 8,7 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης