Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι μετοχές φθηνές, οι επενδυτές λίγοι, το χρηματιστήριο αδιάφορο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι μετοχές φθηνές, οι επενδυτές λίγοι, το χρηματιστήριο αδιάφορο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ανάπτυξη 2,3% στο δεύτερο τρίμηνο έναντι του αντίστοιχου περσινού και αδιάφορα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τελικά στις ΗΠΑ για την απασχόληση. Δεν οδήγησαν σε κάποια αλλαγή τάσης. Οι αγορές άνοιξαν επιφυλακτικά και εμείς ακολουθήσαμε. Σε στενό εύρος διακύμανσης η πορεία του γενικού δείκτη και λίγες μετοχές ξεχώρισαν. Προς το τέλος βελτιώθηκε λίγο η εικόνα αλλά δεν άλλαξε το πρόσημο. Κλείσαμε με μικρές απώλειες 0,24%. Η εβδομάδα με άνοδο 0,83%.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η στήλη διατηρεί την άποψη πως υπάρχουν δεκάδες φθηνές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μικρό και αν δεν έρθουν επενδυτές να «ανακαλύψουν» τις αξίες, αυτές θα παραμένουν χαμηλές. Δεκάδες τα παραδείγματα.

ΟΠΑΠ: Τι να πει κάποιος για τη συγκεκριμένη μετοχή. Με χαμηλό p/e για το 2024 και αν το συγκρίνεις με τις ομοειδείς θα δεις ότι έχει μεγάλο discount. Πάνω από 16 φορές το μέσο p/e των ομοειδών. Και ποια είναι η μεγάλη διαφορά; Μα η μερισματική απόδοση. Εδώ είναι στο 8% και οι άλλες είναι κάτω από 3 φορές ο μέσος όρος. Με οριακές απώλειες σήμερα και στα 15,98 ευρώ.

MOTOR OIL: Δεκάδες δικαιολογίες μπορεί κάποιος να βρει για να δικαιολογήσει την τιμή. Όμως το p/e είναι εξαιρετικά χαμηλό και αν επιβεβαιωθεί η διοίκηση, η οποία περιμένει άνοδο των περιθωρίων διύλισης, πολλές εκτιμήσεις θα πάνε… κουβά. Να σημειώσουμε πως εκτίμηση για άνοδο των περιθωρίων έχει κάνει και η διοίκηση της HelleniQ Energy. Άλλη φθηνή μετοχή αυτή! Στα 22,28 ευρώ η ΜΟΗ ου ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,45%.

JUMBO: Τα γράφαμε πρόσφατα για τη δική της ελκυστική αποτίμηση. Μετά τη χθεσινή ανοδική κίνηση, σήμερα η μετοχή είχε επίσης καλή συμπεριφορά και μάλιστα στο τέλος οι αγοραστές βγήκαν πιο επιθετικά κλείνοντας τον τίτλο στο υψηλό ημέρας και στα 24,82 ευρώ με άνοδο 2,14% και όγκο πάνω από 270 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αγορά περιμένει το placement της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η μετοχή της Πειραιώς συνεχίζει να παλεύει με το … «θηρίο» των 4 ευρώ. Η Πειραιώς παίζει με το χαμηλότερο δείκτη P/TBV και με μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών. Η απόδοση των κεφαλαίων φυσικά υψηλότερη έναντι πολλών. Η στήλη δεν έχει μεγάλη αγάπη για τον κλάδο και μας έχει ταλαιπωρήσει η ΑΛΦΑ, ενώ η ΕΤΕ που ήταν στις επιλογές μας, αλλά λόγω ανόδου την αφαιρέσαμε, ίσως μας δώσει ξανά καλό σημείο εισόδου. Η ΕΤΕ στο -1,30% και στα 7,59 ευρώ και η ΠΕΙΡ στα 3,9810 ευρώ με απώλειες 0,28%.

ΟΤΕ: Τι να πει κανείς για τη δική του περίπτωση. Άντε να φτιάξει κάποιος άλλος όμιλος τα δικά του δίκτυα. Να έχει τέτοιες ταμειακές ροές και να μην μπορεί να πάει εκεί που πρέπει κατά την ταπεινή μας άποψη, ήτοι στα 18 ευρώ. Μία αύξηση μερίσματος θα ήταν ο καταλύτης. Στα 14,99 ευρώ και στο -1,06%.

VIOHALCO:
Πρόσφατα είχαμε κάνει τη σύγκριση της αποτίμησης της δικής της με το μερίδιο που έχει στη Cenergy. Τι να άλλο να πούμε; Αδικείται και αυτή, αλλά μάλλον οι βασικοί μέτοχοι έχουν μάτια μόνο για τη CENER.

ΤΙΤΑΝ: Παρά την καλή είδηση που έβγαλε το πρακτορείο Bloomberg για άντληση 500 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της θυγατρικής στις ΗΠΑ και αποτίμηση 2 δισ. ευρώ, η μετοχή δεν κουνήθηκε.  

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Θέλετε φθηνά; Από που να ξεκινήσουμε; Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Τεχνική Ολυμπιακή, Έλαστρον, Έλτον, Medicon. ΕΚΤΕΡ, Μύλοι Λούλη, Μοτοδυναμική, ΕΥΑΘ, Revoil και πολλές άλλες είναι επίσης φθηνές.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Με απώλειες 4,66% σήμερα.

SATO: Σε συνέχεια της έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης έγινε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής. 

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης