Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρά το θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη, πιέζονται οι ελληνικές μετοχές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρά το θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη, πιέζονται οι ελληνικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο τελικά άνοιξα οι αγορές της Ευρώπη και δεν παρασύρθηκαν από την πτώση της Wall Street. Σταθεροποιητικό το δικό μας ξεκίνημα με κάποιες κινήσεις αύξησης ρευστότητας. Και πάλι το καλό κλίμα στο εξωτερικό δεν μας επηρεάζει. Λίγο μετά το άνοιγμα ο DAX ήταν στο +0,57% και εμείς στο -0,37%. Μικτές τάσεις στις τράπεζες, ήπια άνοδο με μικρό όγκο για ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Απώλειες με μικρό όγκο για ΑΡΑΙΓ, ΔΑΑ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

ΔΕΘ: Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στο περιθώριο. Δεν ξέρουμε αν επίτηδες οι κυβερνήσεις το έχουν στο περιθώριο, γιατί φοβούνται μην πουν κάτι και πέσει η αγορά και έχουμε ξανά αυτά που έγιναν το 1999. Έχουν περάσει 25 χρόνια και το φάντασμα είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Σε λίγες μέρες είναι και η επέτειος των ιστορικών υψηλών. Κάποιος χρηματιστής μας είχε πει πριν λίγο καιρό, ότι «δεν μπορεί να σκεφτόμαστε ακόμα το 1999. Πρέπει να πάμε όλοι σε ψυχολόγο. Πάνε αυτά». Δεν ξέρουμε λοιπόν αν γι΄αυτό δε μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ή γιατί απλά δεν έχει κάτι να πει και δεν τον ενδιαφέρει. Όπως και να έχει είναι αρνητική εξέλιξη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε λίγο ενδιαφέρουν τους επενδυτές του Χ.Α. Νομίζουμε οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ένα κέρδος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Η Interlife είναι η μόνη εισηγμένη και η Intracom μέσω της Κλουκίνας-Λάππας και της συγχώνευσης που θα γίνει με την Ευρώπη, την οποία αγόρασε πρόσφατα και μαθαίνουμε ότι προχωρούν οι άδειες και πως στην Τράπεζα της Ελλάδος, δούλευαν μέσα στον Αύγουστο ώστε να δοθούν οι εγκρίσεις.

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,05824 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,05533 ευρώ. Θυμίζουμε πως λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων μέχρι τέλος του έτους θα δώσει άλλο τόσο, σύμφωνα με όσα έχει πει πρόσφατα η διοίκηση. Το μεγάλο θέμα βέβαια είναι το καλώδιο και οι αντιδράσεις από την Κύπρο. Η μεγάλη σύσκεψη είναι αύριο. Με απώλειες 2,27% λόγω μερίσματος.

JUMBO: Μετά την πρόσφατη σημαντική άνοδο, σήμερα η μετοχή αν και με μικρό όγκο, άνοιξε με απώλειες άνω του 1% και στα 24,54 ευρώ.

ΝΕΡΑ: Από κάποιες αναφορές και κάποιες δηλώσεις που έγιναν αντιλαμβανόμαστε πως μάλλον η Κυβέρνηση είναι υπέρ μίας αύξησης τιμολογίων. Τώρα αν αυτή θα έχει το μανδύα των επενδύσεων κατά της έλλειψης νερού ή αν θα το πουν ξεκάθαρα χωρίς ντροπές, είναι ένα άλλο θέμα. Επαναλαμβάνουμε πως είναι οι μόνες εταιρείες που απορρόφησαν το ενεργειακό κόστος και τον υψηλό πληθωρισμό. Οι πάντες ανέβασαν τις τιμές, αυτές σφύριζαν αδιάφορα.

INTERLIFE: Λόγω των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, ο τίτλος άνοιξε με όγκο μεγαλύτερο από το μέσο όρο που κάνει συνολικά το τελευταίο διάστημα. Πάνω από 9 χιλ. τεμάχια έγιναν στα πρώτα δύο λεπτά. Η μετοχή πήγε στα 5,02 ευρώ και στο +2,45%.

INTRACOM: Επηρεάζεται θετικά και αυτή λόγω των ανακοινώσεων και ενισχύεται άνω του 2%. Άνω του 3% η άνοδος για την Κλουκίνας-Λάππας.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν και με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια η άνοδος είναι της τάξης του 3,13%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης