Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα μπορούσε να επηρεάσει σήμερα τις αγορές, αναφέρουν οι αναλυτές και εμείς ίσως πάρουμε τάση από το εξωτερικό. Μετά τη χθεσινή αντίδραση, οι αγορές στην Ευρώπη, άνοιξαν σταθεροποιητικά. Έχουμε κάποια εταιρικά αποτελέσματα που ίσως τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα. Ο τζίρος χθες ήταν απογοητευτικός και ελπίζουμε σήμερα να βελτιωθεί. Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση αλλά με χαμηλό και πάλι τζίρο.

AEGEAN AIRLINES: Αύριο (11/9) θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και οι αναλυτές περιμένουν ικανοποιητικές επιδόσεις σε τζίρο αλλά μείωσε στα κέρδη. Η καθήλωση των νέων αεροσκαφών, όπως είναι γνωστό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα. Η ενημέρωση των αναλυτών μεθαύριο θα έχει ενδιαφέρον καθώς θα δοθούν λεπτομέρειες και για το τρίτο τρίμηνο. Για το πρώτο εξάμηνο η Optima Bank περιμένει πωλήσεις 754,2 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 11,2%, EBITDA 147 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 5,4% και καθαρά κέρδη 21 εκατ. ευρώ από 37 εκατ. ευρώ πέρυσι μειωμένα κατά 43,3%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αποτελέσματα περιμένουμε σήμερα από τη συγκεκριμένη, με τα δεδομένα της επιβατικής κίνησης να είναι γνωστά και να δείχνουν σημαντική αύξηση στους 8 μήνες. Η μετοχή είχε κάνει μία προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά τα 8 ευρώ, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει γυρίσει λίγο πίσω προς τα 7,80 ευρώ.

TITAN: Πλησιάζει το 5% ο αριθμός των ιδίων μετοχών της εταιρείας. Με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Τράπεζα Κύπρου είναι έτοιμη να μπει σε λίγες μέρες και μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση της Αττικής θα φέρουν ένα βελτιωμένο αέρα στον κλάδο. Η διάθεση του πακέτου μετοχών της Εθνικής που κατέχει το ΤΧΣ αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον και με τέτοια ρευστότητα στο σύστημα μάλλον στοιχίζει. Το ταμπλό δείχνει τιμή 7,50 ευρώ θεωρούμε με βάση αυτά που βλέπουμε. Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν οι συστημικές. Οριακά πάνω η ΠΕΙΡ, η οποία ίσως δοκιμάσει και σήμερα τα 4 ευρώ.

MOTOR OIL: Πήγε να κάνει κίνηση υψηλότερα στο ξεκίνημα, αλλά φαίνεται πως έχει και νέο πωλητή η μετοχή και γύρισε αμετάβλητη στα 21,90 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την τύχη της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Λίγο υψηλότερα άνοιξε η μετοχή, η οποία χθες πιέστηκε λόγω της αποκοπής του μερίσματος.

FOURLIS: Σήμερα τα αποτελέσματα και η Piraeus Securities περιμένει για το πρώτο εξάμηνο πωλήσεις 256,6 εκατ. ευρώ από 246,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,4 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA από λειτουργικές δραστηριότητες αναμένονται στα 23,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 38,9%. Το ερώτημα είναι αν η διοίκηση έχει πάρει απόφαση για τη διάθεση του ποσοστού στην Trade Estates, ώστε να φτάσει η συμμετοχή της σε εκείνο το σημείο για να μην απαιτείται ενοποίηση. Το placement είναι μία λύση, αλλά πάλι να πουλάς με τέτοιο discount τη συμμετοχή σου είναι κάπως απογοητευτικό. Η άλλη λύση είναι η διάθεσή του στους μετόχους, όπως είχε γίνει από την Quest όταν έδωσε τη BriQ.

ΕΧΑΕ: Ήταν περιορισμένο το ενδιαφέρον για τη μετοχή, έχει πέσει τώρα και ο τζίρος στο Χ.Α. άρα το ενδιαφέρον υποχωρεί περαιτέρω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης