Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δομική Κρήτης: Διεκδικεί έργα 150 εκατ. ευρώ, ανεκτέλεστο 40 εκατ. ευρώ και ψάχνει το πτυχίο 7ης τάξης

Δομική Κρήτης: Διεκδικεί έργα 150 εκατ. ευρώ, ανεκτέλεστο 40 εκατ. ευρώ και ψάχνει το πτυχίο 7ης τάξης
H αποτίμηση της Δομικής παραμένει υψηλότερη της ΕΚΤΕΡ, αν και σε επίπεδο κερδοφορίας το 2023 ήταν καλύτερο για την ΕΚΤΕΡ.
Σχετικά Άρθρα
Βελτίωση θα μπορούσε να παρουσιάσει το ανεκτέλεστο της Δομικής Κρήτης, καθώς από τα 40 εκατ. ευρώ που είναι, η εισηγμένη έχει μειοδοτήσει σε έργα ύψους 43,5 εκατ. ευρώ, ενώ έχει συμμετοχή και σε άλλα έργα.
Ωστόσο, το ανεκτέλεστο αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από της επίσης μικρής κατασκευαστικής ΕΚΤΕΡ, που πριν λίγο καιρό είχε ανακοινώσει πως ήταν στο όριο του πτυχίου της το ανεκτέλεστο δηλαδή στα 130 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, η αποτίμηση της Δομικής παραμένει υψηλότερη της ΕΚΤΕΡ, (54 εκατ. ευρώ έναντι 43,4 εκατ. ευρώ) αν και σε επίπεδο κερδοφορίας το 2023 ήταν καλύτερο για την ΕΚΤΕΡ.
Όπως αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της Δομικής Κρήτης αναφορικά με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης η διοίκηση είπε πως «σε συνέχεια της δέσμευσης μας στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση για μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα έργα σε ολόκληρη της Ελλάδα, έχουμε διαμορφώσει: Ανεκτέλεστο με υπογεγραμμένες συμβάσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ, επίσης έχουμε μειοδοτήσει και αναμένουμε τη συμβασιοποίηση στα ακόλουθα έργα (Κατασκευή Φράγματος Κελεφίνας, Ενίσχυση Κεντρικού Τροφοδοτικού Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, Έργα Προστασίας Ακτογραμμής Ανατολικά Λιμένα Σητείας) ύψους 43,5 εκατ. ευρώ και έργα σε στάδιο αξιολόγησης ύψους της δικής μας συμμετοχής 110 εκατ. ευρώ που αφορά έργα της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ (συμμετοχή στη κοινοπραξία 40%) και έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (συμμετοχή στη κοινοπραξία 90%).
Η διοίκηση ανέφερε επίσης πως στην προσπάθεια για μεγαλύτερη διεύρυνση της παρουσίας της εταιρείας στο κατασκευαστικό γίγνεσθαι της χώρας, έχει δώσει προσφορά σε δύο μεγάλα έργα της τάξεως των 200 εκ. ευρώ έκαστο και θα δώσει προσφορές ως μέλος Κοινοπραξίας σε ένα ακόμα ιδίου προϋπολογισμού.
«Βεβαίως παραμένουμε προσηλωμένοι να αποκτήσουμε εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξεως και εργαζόμαστε προς την επίτευξη αυτού του σκοπού», τόνισε στη γενική συνέλευση.
Τέλος, παρόλα τα καλά φετινά αποτελέσματα η εταιρεία δεν θα μοιράσει μέρισμα διότι υπάρχει καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των έργων από πλευράς Δημοσίου σε σχέση με την πρόοδο τους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης