Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά με χαμηλό τζίρο – Ξεχώρισε η Coca Cola

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά με χαμηλό τζίρο – Ξεχώρισε η Coca Cola
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αυτό δεν είναι συνεδρίαση, είναι μαρτύριο και κάποτε πρέπει να τελειώσει. Άνοιξε στο +0,50% και σταδιακά υποχωρούσε ολοένα και χαμηλότερα και στο τέλος έκλεισε στο χαμηλό ημέρας. Πιέσεις στις τράπεζες, αλλά και στα άλλα βαριά χαρτιά. Μόνο η Coca Cola ξεχώρισε σήμερα. Ψάχνει καταλύτη η αγορά και όπως φαίνεται τα καλά αποτελέσματα δεν είναι αρκετά. Πωλητές σχεδόν σε όλο το ταμπλό. Με σημαντικές απώλειες 1% ο DAX την ώρα του δικού μας κλεισίματος. Στο -0,56% ο Γ.Δ.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Φωτιά τα αεροπορικά εισιτήρια, ξανά πάνω τα τρόφιμα και φυσικά ενέργεια. Πάνω ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, μήνας υψηλής ζήτησης λόγω τουρισμού και κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν κάτι παραπάνω.

COCA COLA: Η στήλη την έδωσε στο πιάτο. Εντοπίσαμε την προσπάθεια διάσπασης μίας μεγάλης αντίστασης από τον περασμένο Μάρτιο. Πολλές οι αναφορές για τη διαγραμματική εικόνα από τότε και σε επίπεδα κάτω των 30 ευρώ. Γράφαμε στις 27/3: «Μπροστά σε μία μεγάλη διάσπαση. Αυτό μας δείχνει το διάγραμμα. Αν την κάνει τότε νομίζουμε πως θα δούμε μεγάλη κίνηση. Ακόμα δεν έχει γράψει τα προ πανδημίας ή προ πολέμου επίπεδα. Στα 29,37 ευρώ και στο +0,96%.». Λίγες μέρες μετά γράφαμε πως το «διάγραμμα φωνάζει». Σήμερα έγραψε νέο υψηλό 4,5 ετών ξεπερνώντας τα 34 ευρώ και δεν απέχει σημαντικά από τα ιστορικά της! Στα 34,10 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,03%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν κατάφερε στις τελευταίες συνεδριάσεις να ξεπεράσει τα 4 ευρώ η Πειραιώς αν και έδειχνε πως μπορούσε. Γύρισε και αυτή πιο κάτω όπως όλες οι μετοχές σχεδόν του FTSE 25. Τι και αν οι αναλυτές ανεβάζουν τον πήχη για όλες τις συστημικές. Στα 3,8980 και στο -2,06% η ΠΕΙΡ, στα 1,98 ευρώ η ΕΥΡΩΒ, στο -1,30% και στα 1,52 ευρώ η ΑΛΦΑ και οριακά θετική η ΕΤΕ στα 7,5540 ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Στο -2,12% η Aegean, στο -2,02% η Ελλάκτωρ, στο -1,73% ο ΟΤΕ, στο -1,33% τα ΕΛΠΕ, στο -1,32% η Jumbo και στο -1,19% η ΜΟΗ.

ΑΒΑΞ: Ανακοινώθηκε αγορά μετοχών από τον Κωνσταντίνο Κουβαρά αναπληρωτή πρόεδρο και εκτελεστικό μέλος της εταιρείας. Αγόρασε 10.880 μετοχές. Το θέμα είναι ότι η Άβαξ δεν έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου, άρα οι αγορές είναι εντός της «ευαίσθητης περιόδου» και σύμφωνα με ανακοίνωση του 2022 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «Ένα πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα σε ένα εκδότη απαγορεύεται να πραγματοποιεί συναλλαγές για λογαριασμού του ιδίου ή για λογαριασμού τρίτου, άμεσα ή έμμεσα, οι οποίες σχετίζονται με τις μετοχές ή τους χρεωστικούς τίτλους του εκδότη ή με παράγωγα ή άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα που συνδέονται με αυτά, κατά τη διάρκεια μιας κλειστής περιόδου 30 ημερολογιακών ημερών πριν από την ανακοίνωση μιας ενδιάμεσης οικονομικής έκθεσης ή μιας ετήσιας έκθεσης την οποία ο εκδότης υποχρεούται να δημοσιοποιήσει».

IDEAL: Κοιτώντας τα αποτελέσματα ανά κλάδο, βλέπουμε τον κλάδο της πληροφορικής να πηγαίνει εξαιρετικά, όπως βέβαια και τα Άττικα Πολυκαταστήματα. Ο κ.Παπακωνσταντίνου είχε πει σε παλαιότερη ενημέρωση, να δουν επενδυτές και αναλυτές την αποτίμηση των άλλων εταιρειών πληροφορικής και να τη συγκρίνουν με τη δική του. Η αλήθεια είναι πως με το εξάμηνο που βλέπουμε, οι άλλες μπροστά στην ΙΝΤΕΚ (έχει την Byte) είναι πανάκριβες. Η στήλη πάντως δε συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να παίζουν με τόσο υψηλούς δείκτες, αλλά η παγκόσμια αγορά έχει άλλη άποψη. Επομένως, δε μας πέφτει λόγος.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το ανεκτέλεστο στα 40 εκατ. ευρώ, αλλά έχει μειοδοτήσει και σε άλλα έργα ύψους 43,5 εκατ. ευρώ και διεκδικεί ακόμα πολλά. Ψάχνει το πτυχίο έβδομης τάξης και αυτή, όπως και η ΕΚΤΕΡ, προκειμένου να μπορεί να πάει το ανεκτέλεστο πάνω από τα 130 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η ΕΚΤΕΡ με την τελευταία ανακοίνωση ήταν στο όριο που θέτει το πτυχίο της, δηλαδή 130 εκατ. ευρώ. Στο +3,14% η ΔΟΜΙΚ με αποτίμηση 54,7 εκατ. ευρώ στο -2,04% με αποτίμηση 43,2 εκατ. ευρώ η ΕΚΤΕΡ. Τι να πούμε…

ΕΥΑΘ: Θυμάστε που γράφαμε ότι οι θεσμικοί πουλάνε λόγω του κανονισμού του Χ.Α. και κάποιοι διέψευδαν; Έχουμε τα επίσημα στοιχεία και συνολικά στο εξάμηνο έχουν μειώσει θέσεις περίπου 340 χιλ. τεμάχια. Στα 3,27 ευρώ και στο -0,61% σήμερα.

FOURLIS: Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με εταιρεία αθλητικών ειδών, Ο βρετανικός κολοσσός JD Sports Fashion Plc., στον οποίο έχουν ενταχθεί τα Cosmos Sport από το 2021, άνοιξε τις πόρτες του νέου flagship καταστήματος JD Sports #KingofTrainers στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πόλης. Το κατάστημα βρίσκεται στο νεοκλασικό κτήριο της Ερμού 22, και είναι συνολικής επιφάνειας 1.331 τ.μ. Ο ανταγωνισμός όπως αντιλαμβάνεστε αυξάνεται.

ΜΕΖΖ: Σημαντικές τοποθετήσεις είχαμε στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου από τους Έλληνες Θεσμικούς. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει η στήλη στη διάθεσή της στο πρώτο εξάμηνο τα εγχώρια αμοιβαία αύξησαν τη θέση στο Phoenix κατά 10 εκατ. τεμάχια, στο Cairo κατά 4,5 εκατ. τεμάχια, στο Sunrise κατά 2,3 εκατ. τεμάχια και στο Galaxy μείωσαν κατά 300 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Εξαιρετική δράση από την εισηγμένη να καθαρίσει το παραλιακό μέτωπο από τον πρώτο προβλήτα έως το Λευκό Πύργο. Εντυπωσιακά τα ευρήματα. Από ηλεκτρικά πατίνια μέχρι πιστολάκι για μαλλιά. Τι να σχολιάσεις…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης