Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπακωνσταντίνου (Ideal): Δύναμη πυρός 180 εκατ. ευρώ και πιθανή εξαγορά μέχρι τέλος του 2024

Παπακωνσταντίνου (Ideal): Δύναμη πυρός 180 εκατ. ευρώ και πιθανή εξαγορά μέχρι τέλος του 2024
Το ανεκτέλεστο στον κλάδο της πληροφορικής ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ ενώ η τάση του πρώτου εξαμήνου συνεχίζεται και στο τρίτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα
Δύναμη πυρός σε μετρητά και δάνεια, μετά και την ολοκλήρωση της πώλησης της Astir Vitogiannis, ύψους 180 εκατ. ευρώ διαθέτει η Ideal για μελλοντικές επενδύσεις.
Η διοίκηση της εταιρείας κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των δημοσιογράφων σημείωσε το ισχυρό growth του τεχνολογικού κλάδου και τις υψηλές προοπτικές για το σύνολο του 2024 αλλά και το 2025. Επιπλέον ανέφερε πως έχει 2-3 προτάσεις για εξαγορές και εκτιμά πως μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινώσει τουλάχιστον μία.
Παράλληλα η εταιρεία εξετάζει να αυξήσει περισσότερο την έκθεσή της στον κλάδο της πληροφορικής, ο οποίος έχει μεγάλη ανάπτυξη το 2024.
Όπως είπε ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Ideal, απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, «όταν επενδύουμε σε ένα κλάδο, στοχεύουμε μελλοντικά στην αύξηση του αποτυπώματος και αυτό έχουμε ήδη κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε στον τεχνολογικό κλάδο».
Η τελευταία εξαγορά (Bluestream) κάνει ακριβώς αυτό, ενώ συμπληρώνει με λύσεις που δεν είχε η Byte αλλά και προσθέσει σε λύσεις που ήδη είχε.
Το ανεκτέλεστο στον κλάδο ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ ενώ η τάση του πρώτου εξαμήνου συνεχίζεται και στο τρίτο τρίμηνο.
Η στρατηγική της εταιρείας είναι σταδιακά όλες οι επενδύσεις να είναι κάτω από τη Byte στον κλάδο.
Αναφορικά με τα Attica, έχει υποχωρήσει λίγο το growth μετά το πρώτο εξάμηνο και αναμένει βελτίωση στο τέλος του έτους με το 2025 να εκτιμάται ότι θα έχει την τάση του τελευταίου τριμήνου.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου, κλείνοντας την παρουσίαση ανέφερε πως «το πρώτο εξάμηνο ήταν δυνατό και για τους δύο κλάδους. Το σημαντικό είναι ότι φέρνουμε ανάπτυξη και αξία. Η καθαρή αξία ανά μετοχή αυξάνεται και την παρουσιάζουμε με διεθνείς αναγνωρισμένες πρακτικές.
Η πρόθεσή μας είναι στα ετήσια αποτελέσματα να έχουμε μία ακόμα μέθοδο αποτίμησης.
Επίσης έχουμε δύναμη πυρός 180 εκατ. ευρώ και είμαστε πεπεισμένοι πως θα έχουμε μία συναλλαγή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη εξετάζουμε δύο-τρεις περιπτώσεις.
Περιμένουμε συνέχιση της ανάπτυξης, αλλά είμαστε και προσεκτικοί και κάνουμε πιο συντηρητικές εκτιμήσεις και για τους δύο κλάδους», κατέληξε ο κ.Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται πως ο κλάδος της πληροφορικής έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων 28% και των Attica Πολυκαταστημάτων 13%.
Η εσωτερική αξία της μετοχής (NAV) από 2,4 ευρώ που ήταν το Μάιο του 2021 και 5,8 ευρώ τον Ιούνιο του 2023 έφτασε τον Ιούνιο του 2024 στα 7,8 ευρώ.
Όπως είπε η διοίκηση η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 29% όταν το μέσο discount είναι στο 21%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης