Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αεροδρόμιο Αθηνών: Η καλή πορεία που θα συνεχιστεί και η γκρίνια αναλυτή για την άθλια εικόνα της μετοχής

Αεροδρόμιο Αθηνών: Η καλή πορεία που θα συνεχιστεί και η γκρίνια αναλυτή για την άθλια εικόνα της μετοχής
Η διοίκηση βλέπει πάνω από 60% το περιθώριο EBITDA το 2024
Σχετικά Άρθρα
Διατήρηση του περιθωρίου EBITDA σε υψηλά επίπεδα και πάνω από 60% από 62,5% που ήταν στο πρώτο εξάμηνο, «υποσχέθηκε» η διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (11/9) ενημέρωσης αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.
Παράλληλα, σημείωσε πως θα μειώσει περαιτέρω το ποσό των 67,1 εκατ. ευρώ που προέρχεται από τη μεθοδολογία υπολογισμού της σωρευτικής απόδοσης επί του κεφαλαίου αεροπορικών δραστηριοτήτων (πλαφόν στην απόδοση κεφαλαίου). Το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο κατά 19,1 εκατ. ευρώ έναντι της αρχής του έτους.
Η διοίκηση έκανε ειδική αναφορά και στις δικαστικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ, οι οποίες ήταν υπέρ της και αφορούσαν ΦΠΑ πάνω από 150 εκατ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΑ Γιάννης Παρασχής ανέφερε πως πρόκειται για θετική εξέλιξη καθώς αφαιρεί ένα ρίσκο που υπήρχε.

Το πρώτο εξάμηνο ήταν ρεκόρ για την εταιρεία σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, ενώ για το σύνολο του έτους περιμένει χαμηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης.
Σε ερώτηση αναλυτή για την πορεία της μετοχής, η οποία κινείται χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής και διολισθαίνει συνεχώς, η διοίκηση είπε ότι πρέπει να μετρηθεί και το μέρισμα, άρα είναι μικρή η απόκλιση, αλλά τόνισε πως η δουλειά της διοίκησης είναι να φέρνει αποτελέσματα και δεν θέλησε να σχολιάσει την πορεία.
Επειδή ο αναλυτής επέμεινε αρκετά στην πορεία της μετοχής, ρωτώντας ξανά και ξανά για τις συνεχείς πωλήσεις που βγαίνουν, η διοίκηση είπε πως μετά από όσα έγιναν τον προηγούμενο μήνα η απόσταση 5% έναντι της τιμής είναι μικρή και πιστεύει πως με βάση τα αποτελέσματα θα ικανοποιηθεί η αγορά.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα που θα αυξήσει τη δυναμικότητα του αεροδρομίου στα 33 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2028, προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με επιτυχή εκτέλεση μέχρι σήμερα των σχετικών μελετών και της έναρξης διαγωνισμών.
Η χρηματοδότηση των επενδύσεων στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Προγράμματος, επίσης προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.
Αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων, στο δεύτερο εξάμηνο θα είναι μεγαλύτερες από το πρώτο, αλλά για το ύψος των επενδύσεων το 2025 θα μπορέσει να πει περισσότερα η διοίκηση σε επόμενη τηλεδιάσκεψη, όταν θα έχουν προχωρήσει και οι διαγωνισμοί.
Η διοίκηση ανέφερε πως ο καθαρός δανεισμός είναι σε υγιή επίπεδα και μόλις 2 φορές τα EBITDA, ενώ τα EBITDA ουσιαστικά μετατρέπονται σε μετρητά σύμφωνα με τις ελεύθερες ταμειακές ροές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης