Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με χαμηλό τζίρο και στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με χαμηλό τζίρο και στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Για την ιστορία, κλείσαμε σε θετικό έδαφος και στο υψηλό ημέρας με κέρδη 0,31%. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός και δε νομίζουμε πως υπήρξε επενδυτής ή στέλεχος της αγοράς που να ενθουσιάστηκε με όσα είδε και σήμερα. Ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν και είχαν ωραία παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδριάσεις.  Υπήρξαν και μερικές που στο τέλος έκλεισαν στο υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισαν Εθνική και Alpha Bank, με την τελευταία να παίρνει προβάδισμα προς το τέλος και να έχει μεγάλες εντολές αγοράς. Τελικά έκλεισε και με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και βοήθησε ώστε να κλείσει σε θετικό έδαφος και ο γενικός δείκτης. Στα 1,5495 ευρώ και στο +2,62%. Με αρκετή απόσταση η Εθνική, η οποία έκλεισε στα 7,3840 ευρώ και στο +1,07% και ακολούθησε η Eurobankμε μικρή άνοδο 0,23%. Η Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 0,70%. Η Αττικής αρχίζει να παίρνει το δρόμο που πρέπει βάσει της ανακεφαλαιοποίησης που έχει ανακοινωθεί. Στο -10,42% και στα 6,02 ευρώ που είναι και ιστορικό χαμηλό.

ΤΙΤΑΝ: Καλή εικόνα και από τη συγκεκριμένη και βοήθησε. Στα 32,10 ευρώ και στο +1,26%.

HELLENIQ ENERGY: «Γρήγορο πιστόλι» αποδείχθηκε insider που στις 6 Σεπτεμβρίου ήταν ένας από τους 5 που απέκτησαν μετοχές της εταιρείας και τις πούλησε στις 12 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα 5 μέλη του Δ.Σ. μη εκτελεστικά πήραν από 10 χιλ. μετοχές, δωρεάν. Γρήγορο κέρδος 70 χιλ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Πήγε να κάνει μία καλή διάσπαση αλλά δεν τα κατάφερε. Και πάλι βγήκαν χαρτιά από τους πωλητές, παρά την αισιοδοξία των αγοραστών για λύση στο θέμα της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Στα 2,2550 ευρώ και στο +2,97% με πάνω από 588 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Νέα ιστορικά υψηλά έφεραν τα αποτελέσματα. Θετικό το μήνυμα της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη. Η Piraeus Securities ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής δίνοντας σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 15,80 ευρώ. Στα 13 ευρώ και στο +4,84%.

PREMIA: Πούλησε ακίνητο στη Σαντορίνη, οινοποιείο και θα γράψει καλό κέρδος. Σωστή αυτή η κίνηση σύμφωνη με την άποψη που είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό, με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου, υπέρ τρίτου επενδυτή, με μεγάλο discount.

PRODEA: Η γνωστή βόλτα και σήμερα από το -10% αλλά έκλεισε πάλι αμετάβλητη.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η ανακοίνωση της έναρξης συγχώνευσης με την Intracom Properties βελτίωσε σήμερα την αποτίμηση της μετοχής. Μετά θα γίνει και η απορρόφηση της Ευρώπη και θα μεγαλώσει περαιτέρω η αποτίμηση και το μέγεθος του ομίλου. Στα 1,6250 ευρώ και στο +5,52%.

FRIGOGLASS: Έπιασε και νέα ιστορικά χαμηλά η μετοχή. Δεν έχει πλέον πολλά περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή της και δεν έχουμε δει κάποια κίνηση να αποκτήσει. Λογική νομίζουμε η πορεία της μετοχής και τα σενάρια που είχαν ακουστεί ήταν μάλλον επιστημονικής φαντασίας.

ΒΙΣ: Και εδώ νομίζουμε πως είναι νέα ιστορικά χαμηλά αυτά που έγραψε ενδοσυνεδριακά, αλλά έκλεισε αμετάβλητη. Είχαν ακουστεί και εδώ πολλά, ότι θα κάνει, ότι έχει αγοραστή και πολλά άλλα, αλλά τίποτα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης