Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η Motor Oil στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η Motor Oil στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η μείωση των επιτοκίων από τη FED θα κάνει τους επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής. Εμείς έχουμε συμπληρώσει 3 ανοδικές συνεδριάσεις και ελπίζουμε να συνεχίσουμε προς τις 1.450 μονάδες. Η μείωση από τη FED είναι δεδομένη σύμφωνα με αναλυτές, αλλά το ύψος της μείωσης θα είναι αυτό που θα κρίνει την πορεία των αγορών. Μία μείωση 0,25% δε θα είναι καλή εξέλιξη. Τα στοιχήματα πάντως δείχνουν μοιρασμένα με τους επενδυτές να θέλουν 0,50% μείωση. Η Motor Oil είναι από το ξεκίνημα στο επίκεντρο λόγω της πυρκαγιάς. Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε σταθεροποιητικά ακολουθώντας την τάση των αγορών της Ευρώπης.

MOTOR OIL: Η εταιρεία με νεότερη ανακοίνωση λίγο πριν στο χρηματιστήριο, αναλύει όσα έγιναν και αναφέρει πως είναι πλήρως ασφαλισμένα και τα περιουσιακά στοιχεία και η απώλεια εσόδων ή κερδών από διακοπή εργασιών. Η φωτιά έχει κατασβεστεί. Η μετοχή ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες 1,8% και στα 21,20 ευρώ. Νομίζουμε πως είναι υπερβολική η υποχώρηση.

COCA COLA: Με 3 τεμάχια άνοιξε η μετοχή και με άνοδο 1,19%, επομένως συμβάλει στη διαμόρφωση του Γ.Δ.

ΑΔΜΗΕ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα. Τα νέα από τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι καλά και ελπίζουμε να κλείσουν και οι λεπτομέρειες που είναι ανοικτές το επόμενο διάστημα. Η μετοχή διαγραμματικά προσπαθεί να ξεπεράσει μία σημαντική αντίσταση και αν το κάνει θα βελτιωθεί η ορατότητα και το περιθώριο ανόδου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποτονικό το ξεκίνημα. Δείχνει να ξεχωρίζει και πάλι η Alpha Bank. Θετική έστω και οριακά η Εθνική. Ανάλογη η εικόνα και στις δύο άλλες συστημικές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο ήταν βελτιωμένο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε πως ενθουσιαστήκαμε από την κερδοφορία. Από την άλλη είναι εντυπωσιακή η πορεία των λειτουργικών ταμειακών ροών και στηρίζει το χαμηλό δανεισμό παρά τις υψηλές επενδύσεις. Έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και θα θέλαμε να δούμε το αποτέλεσμα όλων αυτών στην τελική γραμμή. Η διοίκηση αν και δεν αλλάζει την εκτίμηση για αύξηση EBITDA, γίνεται κάπως πιο επιφυλακτική. Καλύτερη η πορεία του κλάδου συσκευασίας. Σημειώνουμε πως η αποτίμηση είναι στα 169 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 270,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στα 7,27 εκατ. ευρώ από 8,79 εκατ. ευρώ. Με μικρό όγκο άνοιξε η μετοχή και με ήπια άνοδο.

NOVAL PROPERTY: Η εσωτερική λογιστική αξία στα 494 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση στα 331,2 εκατ. ευρώ. Σημαντικό το discount και στο 33% συγκεκριμένα. Τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 9,4 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδικά άνοιξε ο τίτλος.

FRIGOGLASS (απάντηση): Δεν έχει κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχεία και δεν βλέπουμε κάποια κίνηση βελτίωσης. Αν ισχύσει και ο νέος κανονισμός προβλέπεται διαγραφή από την Επιτήρηση, καθώς θα ισχύσει αναδρομικά όπως έχει πει η ΕΧΑΕ. Δε νομίζουμε πως αδικείται στο ταμπλό. Σε ιστορικά χαμηλά η μετοχή, αλλά νομίζουμε πως το Χ.Α. έχει πολλές άλλες εταιρείες με ποιότητα και ελκυστική αποτίμηση.

MIG: Με αξιόλογες απώλειες 4,5% το ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Και ξανά κάτω σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης