Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Απογοητευτική ξανά η εικόνα – Ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Απογοητευτική ξανά η εικόνα – Ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αυτή η στάση αναμονής λόγω FED θα μπορούσε να ήταν μία καλή δικαιολογία, αλλά εμείς πάλι δείξαμε αδυναμία και δεν ήταν από αυτήν την αναμονή. Μετά από μία αντίδραση στις προηγούμενες συνεδριάσεις, η οποία δεν ενθουσίασε, σήμερα είδαμε πάλι τη γνωστή αδυναμία της αγοράς. Κλείσαμε με απώλειες 0,72% όταν σε ΗΠΑ και Ευρώπη οι αποκλίσεις από το χθεσινό κλείσιμο ήταν οριακές. Κακή εικόνα ειδικά στο κλείσιμο από ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ. Λογική πτώση για ΜΟΗ και ξεχώρισαν CENER, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, αλλά χωρίς να καταγράψουν αξιόλογη άνοδο.

MOTOR OIL: Θα λέγαμε πως αντέδρασε ψύχραιμα. Από τύχη πάντως φέτος σκίζει… Μία η έκτακτη φορολογία της Κυβέρνησης, μία η έξοδος από τον MSCI, τώρα η φωτιά, δηλαδή τί άλλο θα συμβεί; Φρόντισε πάντως η εταιρεία να ενημερώσει γρήγορα το επενδυτικό κοινό και να πει πως όλα είναι ασφαλισμένα. Θα λέγαμε πως αν δε γύρισε όλη η αγορά, θα είχε σημαντικά χαμηλότερες απώλειες. Υπάρχουν ακόμα πωλητές, αλλά και δυνατοί αγοραστές που όμως προτίμησαν σήμερα να αγοράσουν πιο φθηνά. Στα 21,30 ευρώ και στο -1,39% με όγκο 380 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Είναι η πορεία του μεταλλουργικού κλάδου κακή, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μη συνδέσει την πορεία της μετοχής με την επικείμενη είσοδο στο Λονδίνο. Δεν έχει δώσει την αξία που εντοπίζουν αναλυτές το ταμπλό και η αδυναμία μας φαίνεται ότι μεγαλώνει. Πρέπει γρήγορα να αλλάξει πορεία πριν χαλάσει περαιτέρω η διαγραμματική εικόνα. Στα 33,22 ευρώ με απώλειες 1,66%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΑΛΦΑ παρά την καλή άνοδο των προηγούμενων ημερών, και σήμερα το προσπάθησε. Θα λέγαμε πως είχε καλύτερη συμπεριφορά από άλλες συστημικές, έστω και αν έκλεισε με απώλειες 0,19%. Η ΕΥΡΩΒ οριακά θετική και στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες άνω του 1,5% ΕΤΕ και ΠΕΙΡ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: By the book η κίνηση. Δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, καθώς είναι πολλοί οι άγνωστοι, αλλά είναι από τα χαρτιά που ακούγονται περισσότεροι και πολλοί θέλουν να αποκτήσουν έστω και μία μικρή θέση. Θέλουν να βάλουν στοίχημα βασικά και όχι να επενδύσουν. Εμείς θεωρούμε πως υπάρχουν φθηνότερες τράπεζες και θα περιμέναμε να δούμε τη μετοχή όταν θα ολοκληρώνεται η όλη διαδικασία. Στα 4,58 ευρώ και στο -17,03%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δε νομίζουμε τώρα οι επενδυτές αυτών των μετοχών, να περιμένουν τη FED για να αναλάβουν δράση. Μην τρελαθούμε κιόλας! Εδώ υπάρχει μεγάλη απαξίωση από το γεγονός ότι οι επενδυτές είναι λίγοι και η πλειονότητα εστιάζει σε λίγες μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Εδώ δεν κάνουν όγκο μετοχές του FTSE 25, θα κάνουν τα μικρά; Κρίμα όμως γιατί έχει αρκετές φθηνές εταιρείες.

INTRAKAT: Απώλειες 2,41% και κλείσιμο στα 4,85 ευρώ.

ΟΛΘ: Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα χαμηλά της.

INTRALOT: Μετά από κάποιες καλές συνεδριάσεις, το τελευταίο διάστημα πάλι εμφανίζεται αδιάφορη και διολισθαίνει χαμηλότερα. Όπως όλα τα μικρομεσαία σχεδόν.

INTRACOM: Κλείσιμο κάτω από τα 3 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης