Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θετική έκπληξη από τον ΟΛΘ στο α΄ εξάμηνο – Ισχυρή βελτίωση κερδών, θετικές προοπτικές

tags :
Θετική έκπληξη από τον ΟΛΘ στο α΄ εξάμηνο – Ισχυρή βελτίωση κερδών, θετικές προοπτικές
Δεν δικαιολογείται το χαμηλό 4 ετών στη μετοχή, μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε
Σχετικά Άρθρα
Βελτίωση στα έσοδα από όλες τις βασικές δραστηριότητες εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο ο ΟΛΘ, βάζοντας τις βάσεις για την ανάδειξη της χαμηλής αποτίμησης στο ταμπλό του Χ.Α. Τα αποτελέσματα βάζουν ξανά τη μετοχή στο επίκεντρο ειδικά σε μία περίοδο που βρίσκεται σε χαμηλό σχεδόν 4 ετών.
Το σύνολο των πωλήσεων ανήλθε στα 48,3 εκατ. ευρώ από 41,22 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και το μικτό περιθώριο.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση αυξήθηκε η δραστηριότητα αλλά η βελτίωση οφείλεται και στην αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου που τέθηκε σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου.
Ο σταθμός των εμπορευματοκιβωτίων συνεισέφερε το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής κερδοφορίας.
Τα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 13,6 εκατ. ευρώ από 8,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η αποτίμηση ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ και με την εκτίμηση της διοίκησης ότι θα διατηρηθεί η πορεία, το p/e αναμένεται μονοψήφιο και εξαιρετικά χαμηλό αν αφαιρεθεί το ταμείο. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 183,3 εκατ. ευρώ, άρα έχει και ελκυστικό δείκτη p/bv.
Ισχυρές ήταν και οι λειτουργικές ταμειακές ροές και ανήλθαν στα 19,2 εκατ. ευρώ και αύξησαν τα ταμειακά διαθέσιμα. Το ταμείο μαζί με τις επενδύσεις ανέρχεται στα 99,3 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπάρχει δανεισμός.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι η απόδοση στο 2ο εξάμηνο του 2024 θα συνεχίσει σύμφωνα με την θετική τάση του 1ου εξαμήνου του έτους, ότι το πρόγραμμα των επενδύσεων θα επιταχυνθεί και δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή στις εργασίες του Ομίλου.
Τέλος, ο Όμιλος εξακολουθεί και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την απόκτηση του 67% των μετοχών του «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.» (ΟΛΒ Α.Ε.), σε συνέχεια της ανακήρυξής της ΟΛΘ Α.Ε. ως Προτιμητέου Επενδυτή από το ΤΑΙΠΕΔ τον Σεπτέμβριο 2023.

ΟΛΘ_1.jpg

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης