Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση – Διεθνές κλίμα και εταιρικά κέρδη θα φέρουν επιλεκτικές κινήσεις

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση – Διεθνές κλίμα και εταιρικά κέρδη θα φέρουν επιλεκτικές κινήσεις
Σήμερα πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύουν αποτελέσματα η Jumbo και η ΕΥΔΑΠ
Σχετικά Άρθρα
Το διεθνές κλίμα και τα εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το επικείμενο placement στην Εθνική Τράπεζα, μπορούν να συντηρήσουν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και να οδηγήσουν σε μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση, παρά τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.
Πριν το άνοιγμα δημοσιεύουν αποτελέσματα η Jumbo και η ΕΥΔΑΠ, ενώ στο επίκεντρο θα παραμείνουν εκτός από τις τράπεζες, ο ΑΔΜΗΕ λόγω των καλών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε χθες αλλά και η Τράπεζα Αττικής μετά και τις λεπτομέρειες που έδωσε χθες η διοίκηση για τον τρόπο που θα γίνει η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.
Υπενθυμίζεται πως ο γενικός δείκτης έχει συμπληρώσει 3 ανοδικές συνεδριάσεις και έχει ξεπεράσει τη σημαντική αντίσταση των 1.450 μονάδων.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η δυναμική αύξησης της ανάληψης κινδύνου συνεχίζεται απρόσκοπτα μετά τα μέτρα χαλάρωσης της πολιτικής και της στήριξης στην Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη σήμερα, με τη Jumbo να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι επενδυτές ενδέχεται να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους αξιολογώντας τις νέες ειδήσεις από τα αποτελέσματα και τη δραστηριότητα στις εξαγορές. Σημειώνεται πως σήμερα η Jumbo, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΥΔΑΠ δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και ενδέχεται να προκαλέσουν επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Κύκλος
Οι εταιρείες ΕΥ∆ΑΠ, ΕΥΑΘ, Intertech, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Λούλης ανακοινώνουν σήμερα τα εξαμηναία αποτελέσματά τους. Το θετικό momentum συνεχίστηκε για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση έστω και με συναλλακτική έξαρση της τελευταίας ώρας. Ο Γ.∆. συνέχισε επομένως την ανοδική του πορεία με ηπιότερους ρυθμούς και με εμφανή τα σημάδια κόπωσης. Αναμενόμενο, καθώς προσέγγισε την εξαιρετικά κρίσιμη και ισχυρή αντίσταση της ζώνης των 1461-1470 μονάδων.

Depolas
Συνέχισε ανοδικά ο ΓΔΧΑ εν μέσω και του επικείμενου placement στην ΕΤΕ. Υποστηρικτικό παραμένει και το διεθνές επενδυτικό κλίμα με την Κίνα να βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο, οι μετοχικοί δείκτες της οποίας καταγράφουν εκ νέου σημαντικά κέρδη σήμερα το πρωί. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καταναλωτική εμπιστοσύνη και μεταποίηση Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, ενώ στις ΗΠΑ έχουμε την 3η μέτρηση για το ετησιοποιημένο ΑΕΠ, την κατανάλωση και το επίπεδο τιμών που συνδέεται με αυτή για το Β΄τριμήνο καθώς και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών (Αυγούστου) αγαθών και εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών (Αυγούστου). Επίσης, σημαντική βαρύτητα θα λαμβάνουν πλέον όλα τα βασικά στοιχεία της αγοράς εργασίας, ήτοι και οι σημερινές εβδομαδιαίες μετρήσεις στις ΗΠΑ. Αυξημένη μεταβλητότητα και ενδιαφέρον κατά περίπτωση αναμένουμε στην περιφέρεια του ΧΑ καθώς πυκνώνουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης