Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Θα επιχειρήσει να επεκτείνει το ανοδικό σερί, τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Θα επιχειρήσει να επεκτείνει το ανοδικό σερί, τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν οι ξένες αγορές και με κέρδη άνω του 1% ο DAX. Εμείς κινούμαστε σταθεροποιητικά, αν και έχουμε προοπτικές. Αναμένονται επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων. Τόσο η Jumbo όσο και η ΕΥΔΑΠ δημοσίευσαν βελτιωμένα μεγέθη. Ξεχωρίζουν τα μεγέθη του ΟΛΘ και αποτυπώνεται στο ταμπλό η βελτίωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Είναι η αγαπημένη μας περίοδος. Τώρα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των μικρομεσαίων εταιρειών. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές μας. Πρώτο συμπέρασμα είναι πως ο πληθωρισμός τρώει την τσέπη του καταναλωτή και επηρεάζει τις πωλήσεις πολλών εταιρειών. Αυτό το έχει πει εδώ και καιρό ο Απ.Βακάκης της Jumbo. Πάλι μέσα έπεσε ο άνθρωπος. Βλέπουμε επίσης πως τα «μέταλλα» περνάνε δύσκολες ώρες.

ΟΛΘ: Ξεκινάμε με τα δικά του και έχουμε και ξεχωριστό θέμα στη στήλη. Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε, η διάρθρωση του ισολογισμού, οι προοπτικές όπως τις σημειώνει η διοίκηση και όπως έχουν αποτυπωθεί στο επενδυτικό πλάνο, αλλά και στην επένδυση στο Βόλο, μας «αναγκάζουν» να επαναφέρουμε τη μετοχή στις επιλογές μας. Πρόκειται για ένα καλό trade καθώς η μετοχή είναι σε χαμηλό 4 ετών και προφανώς αρκετά χαμηλότερα από τότε που την είχαμε αφαιρέσει, ήτοι στις 6 Οκτωβρίου 2023. Τότε είχε τιμή 22,80 ευρώ. Έχει τεράστια ρευστότητα η οποία αν αφαιρεθεί από την αποτίμηση δίνει ήδη μονοψήφιο p/e, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε κέρδη στο β’εξάμηνο. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές είναι εξαιρετικές.

JUMBO: Στα 460,3 εκατ. ευρώ από 424,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις και στα 121,7 εκατ. ευρώ από 106,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη και νομίζουμε πως ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Ισχυρές οι λειτουργικές ταμειακές ροές στα 97,2 εκατ. ευρώ με το ταμείο να είναι στα 428 εκατ. ευρώ και υπήρχαν και κάποια άλλα σε άλλες τοποθετήσεις.

ΕΥΔΑΠ: Πωλήσεις 174,5 εκατ. ευρώ από 162,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 10,06 εκατ. ευρώ από 700 χιλ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει ανοδικά. Έβγαλε και εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και διαγραμματικά έχει σπάσει μία σημαντική αντίσταση. Στα 2,39 ευρώ και στο +1,70%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Οριακά χαμηλότερα στο άνοιγμα, μετά την πρόσφατη άνοδο.

AS COMPANY: Εδώ φαίνεται η μείωση της κατανάλωσης, αλλά η διοίκηση έχει καταφέρει να περιορίσει την απώλεια από την επέκταση στο εξωτερικό και ειδικά τη Ρουμανία. Επίσης οι νέες αποκτήσεις προϊόντων αναμένεται να ενισχύσουν τις πωλήσεις. Είχε καθαρά κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ. Ψάχνεται η διοίκηση για νέες επενδύσεις και εκτός παιχνιδιού. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα με δεδομένη τη χαμηλή αποτίμηση στο ταμπλό και την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει.

ΣΙΔΜΑ: Εδώ έχει αρχίσει να φαίνεται η πίεση εντονότερα. Έχει αποτυπωθεί βέβαια στο ταμπλό με τη μετοχή να είναι κοντά σε χαμηλό 3 ετών, το οποίο είχε γράψει λίγους μήνες νωρίτερα. Πουλάει τη θυγατρική στη Ρουμανία και έτσι ίσως περιορίσει λίγο τη ζημία και μειώσει τις υποχρεώσεις. Τα δάνεια είναι ακόμα πολλά, κάτι που έχουμε επισημάνει από την εποχή της αναδιάρθρωσης. Τώρα δεν έχει το ισχυρό EBITDA και τα επιτόκια είναι υψηλά. Αν υποχωρήσουν θα πάρει κάποιες ανάσες. Έχει ίδια κεφάλαια μόλις 15,1 εκατ. ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 70 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο έχει περίπου 8 εκατ. ευρώ. Είχε ζημιές στο εξάμηνο 1,72 εκατ. ευρώ από 821 χιλ. ευρώ.

CNL CAPITAL: Έχει αποτίμηση στο ταμπλό 5,6 εκατ. ευρώ και έχει ίδια κεφάλαια 8,4 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 375 χιλ. ευρώ από 352 χιλ. ευρώ. Μεταξύ των δικαστικών υποθέσεων που έχει είναι και με την MLS για ομολογιακό 1 εκατ. ευρώ με υπόλοιπο 631 χιλ. ευρώ και έπρεπε να είχε πληρωθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης