Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Το placement της Εθνικής στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Το placement της Εθνικής στο επίκεντρο
Η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων των αποτελεσμάτων εξαμήνου ίσως φέρει κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
Σχετικά Άρθρα
Στην Εθνική Τράπεζα θα παραμείνουν τα βλέμματα και στη διάθεση του 10% από το ΤΧΣ με το ενδιαφέρον κυρίως να είναι γύρω από την τιμή διάθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν για τεράστια ζήτηση και υπερκάλυψη της έκδοσης.
Οι αναλυτές περιμένουν ανάκαμψη σήμερα, ενώ αποδίδουν τη χθεσινή υποχώρηση σε πιθανές κινήσεις για άντληση ρευστότητας προκειμένου οι επενδυτές να έχουν κεφάλαια για το placement.
Χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου και η ανάγνωση αυτών πιθανότατα θα οδηγήσει σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.
Στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση η πλειονότητα των εταιρειών δεν δημοσίευσε καλά αποτελέσματα, αλλά όπως φαίνεται θα είναι και πάλι μία χρονιά ρεκόρ για τη συνολική κερδοφορία των εταιρειών.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, αργότερα σήμερα, ενώ αξιολογούν την εγχώρια ροή ειδήσεων σχετικά με το placement της Εθνικής Τράπεζας.

Optima Bank
Περιμένουμε ανοδική αντίδραση σήμερα με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ανάκαμψη σήμερα, βοηθούμενη από τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό και τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων.

Beta
Οι επενδυτές σε στάση αναμονής καθώς το placement της Εθνικής Τράπεζας ίσως τραβήξει ρευστότητα. Επιλεκτικές κινήσεις δικαιολογούνται μετά την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου, το οποίο παραπέμπει σε μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για τις εισηγμένες.

Κύκλος
Η εκτίμηση της υπερκάλυψης του βιβλίου προσφορών κατά 6 φορές συνδυάστηκε με εκτεταμένες ρευστοποιήσεις τίτλων από ισχυρούς επενδυτές, πιθανότατα για να αποκτήσουν ρευστότητα με στόχο τη συμμετοχή τους στο placement. Σαν αποτέλεσμα, παραβιάστηκε η στήριξη των 1466 μονάδων που μετατρέπονται και πάλι σε ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση. Νέα πλησιέστερη στήριξη οι 1443 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης