Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μετά από 5 πτωτικές θα προσπαθήσει να αντιδράσει με το βλέμμα πάντα στη Μέση Ανατολή

Χρηματιστήριο: Μετά από 5 πτωτικές θα προσπαθήσει να αντιδράσει με το βλέμμα πάντα στη Μέση Ανατολή
Οι αποτιμήσεις κρίνονται ελκυστικές μετά και την πρόσφατη υποχώρηση, τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο και στη μικρομεσαία.
Σχετικά Άρθρα
Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο θα προσπαθήσει να αντιδράσει σήμερα, διατηρώντας το βλέμμα του στις ξένες αγορές και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, μετά και την ολοκλήρωση του placement και της διάθεσης των μετοχών στους νέους επενδυτές.
Οι αποτιμήσεις κρίνονται ελκυστικές μετά και την πρόσφατη υποχώρηση, τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο και στη μικρομεσαία.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι διεθνείς αγορές προετοιμάζονται για ένα ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα εν όψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να παρακολουθούν επίσης με επιφυλακτικότητα τη γεωπολιτική κατάσταση.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Beta
Διάθεση για αποφυγή ρίσκου λόγω Σαββατοκύριακου: Οι επενδυτές ενδέχεται να κρατήσουν επιφυλακτική στάση στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas

Υποχώρηση για 5η συνεχόμενή ημέρα κατέγραψε ο ΓΔΧΑ εξαλείφοντας τα κέρδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρόμοια ήταν η τάση και στην υπόλοιπη Ευρώπη επηρεαζόμενη και από την άνοδο του πετρελαίου, ενώ περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Η συνολική εικόνα στο ΧΑ δεν έχει αλλοιωθεί, ενώ ο ΓΔΧΑ διατηρεί την επαφή του με την περιοχή των 1430-1420 μονάδων με αποτέλεσμα να παραμένει αρκετά πιθανή μια ανοδική αντίδραση. Για σήμερα, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στις θέσεις εργασίας του μη αγροτικού τομέα Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και στο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή.  Σημειώνουμε ότι στην παρούσα φάση πέραν των γεωπολιτικών εντάσεων που αποτελούν ένα σταθερό πτωτικό ρίσκο, η αποφυγή μιας πιθανής ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι αυτό που μπορεί να αποτρέψει σημαντικές διορθώσεις τιμών στους διεθνείς δείκτες.

Κύκλος
Τα φοβικά σύνδρομα για αρνητικές επιπτώσεις από τα τύμπανα του πολέμου στη Μ. Ανατολή λόγω αναζωπύρωσης του πληθωρισμού εξαιτίας των αυξημένων τιμών πετρελαίου, νέων προσφυγικών ροών ακόμη και πιθανών τρομοκρατικών κτυπημάτων διαβρώνουν την επενδυτική ψυχολογία προκαλώντας κύμα πωλήσεων στο Χ.Α. Στις 1404 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη στήριξη του Γ.∆.. Το μεσημέρι, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Σεπτέμβριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης