Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με μόλις μία ανοδική στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις, ψάχνει την αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με μόλις μία ανοδική στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις, ψάχνει την αντίδραση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις έχουμε μόνο μία ανοδική σε επίπεδο γενικού δείκτη. Η απογοήτευση αλλά και ο εκνευρισμός είναι διάχυτοι τόσο μεταξύ των επενδυτών όσο και των στελεχών της αγοράς. Με τις ξένες αγορές να πηγαίνουν καλά εμείς ακολουθούμε άλλο μονοπάτι. Τα στελέχη της αγοράς προσπαθούν να εντοπίσουν τι συμβαίνει και αναλύουν κάθε δυνατή πιθανότητα. Η ουσία είναι πως δεν έχουμε επενδυτές. Δεν είναι τόσο ενεργοί οι ξένοι, για τον ένα ή τον άλλο λόγο και η αγορά «πάγωσε». Σταθεροποιητικό προς ήπια πτωτικό το ξεκίνημα στην Ευρώπη και ανάλογα κινούμαστε και εμείς. Θα προσπαθήσει σήμερα να βγάλει αντίδραση. Ελπίζουμε να τα καταφέρει.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Στέγνωσε πάλι λόγω των τελευταίων εταιρικών κινήσεων. Placement Εθνικής Τράπεζας, εισαγωγή Τράπεζας Κύπρου, ομολογιακό Μυτιληναίου, αύξηση κεφαλαίου Cenergy και ακολουθεί και η αύξηση της Attica Bank.

FTSE RUSSELL: Αν και μας έκανε το χατίρι και μας έβαλε σε «watch list» για αναβάθμιση, δε συγκινήθηκαν οι επενδυτές.

CENERGY: Με ένα καλό και λογικό discount, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου. Οι νέες μετοχές θα δοθούν με τιμή 9 ευρώ ανά μετοχή. Στα 9,20 ευρώ με οριακές απώλειες άνοιξε η μετοχή.

JUMBO: Καλά πάνε οι πωλήσεις και καλύτερα από την εκτίμηση της διοίκησης. Οι τελευταίοι 3 μήνες δίνουν το 35% του τζίρου. Στο εννεάμηνο η αύξηση είναι 7%, με τη Ρουμανία να δείχνει πολύ καλό growth. Αμετάβλητη στα 25,70 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα. Οριακά υψηλότερα Εθνική και Πειραιώς, αλλά κάτω από τις τιμές που έγιναν οι διαθέσεις μετοχών. Με άνοδο και η Alpha Bank, ενώ υποχωρεί λίγο η Eurobank.

ΕΧΑΕ: Καλές οι προσπάθειες διαφήμισης, αλλά σε ένα road show για να έρθουν funds πρέπει να προσπαθήσεις. Δεν έρχονται μόνοι τους, ειδικά στα δικά μας, που δεν έχουμε και κανένα φοβερό brand-name. Δυο-τρεις επενδυτές πήγαν λέει στα ραντεβού, στο τελευταίο road show. Ο κ.Κοντόπουλος μάλλον πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.

INTRACOM: Όπως όλες οι μετοχές έτσι και αυτή βυθίζεται. Κάποιοι σημειώνουν πως μπορεί στους επενδυτές να μην αρέσει που αγοράζει καθημερινά μετοχές της Intralot, αλλά νομίζουμε πως η πτώση έχει να κάνει με το γενικότερο κλίμα και όχι με κάποια τοποθέτηση. Στα 2,87 ευρώ και στο -0,35%. Βγαίνουν συνεχώς πωλητές και εδώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Χθες κατάφερε να ανακάμψει, αλλά και πάλι έχει απώλειες 82% από την αρχή του έτους. Δε μας κάνει εντύπωση η πορεία της μετοχής. Άλλωστε έχουμε δει αντίστοιχες υποχωρήσεις και σε άλλες ανακεφαλαιοποιήσεις. Εδώ το ερώτημα είναι τι θα κάνει μετά την αύξηση και τι τιμή θα έχει στο ταμπλό μετά από όλες τις συναλλαγές που θα γίνουν. Στις τρέχουσες τιμές η μέση τιμή κτήσης διαμορφώνεται αρκετά χαμηλά. Αλλά πρέπει κάποιος να μπει και στην αύξηση με τις νέες μετοχές και να πάρει και τα warrants. Ειδικά τα τελευταία. Στα 2,27 ευρώ και στο +11,27%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχώς σε νέα χαμηλά και χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση. Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές αυτά που δείχνει η λογιστική κατάσταση, αλλά ίσως θα πρέπει και η εταιρεία να πει κάτι. Στα 0,29 ευρώ και με άνοδο 2,47% στο ξεκίνημα.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Βγαίνουν αγορές από insiders, αλλά το ερώτημα είναι ποιοι πουλάνε τόσο χαμηλά;

BRIQ: Νομίζουμε εκεί που έδειχνε το ταμπλό πήγε η σχέση ανταλλαγής. Μία παλιά IΝΤΕΡΚΟ θα την ανταλλάξουν οι κάτοχοι με 1,19444 νέες μετοχές ΜΠΡΙΚ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πήγε και αυτή στο road show της ΕΧΑΕ στη Φρανκφούρτη και σημειώνουμε πως έχει κάνει 150 εκατ. ευρώ επενδύσεις τα τελευταία 5 χρόνια. Πέρυσι επένδυσε 30 εκατ. ευρώ και φέτος θα επενδύσει άλλα 30 εκατ. ευρώ. Μετά από τόσες επενδύσεις έχει καθαρό δανεισμό μόλις 25,3 εκατ. ευρώ. Πέρυσι είχε EBITDA 44 εκατ. ευρώ και είπε πως φέτος μπορεί να πάει λίγο υψηλότερα. Αυτό που μας παραξενεύει είναι πως όταν ξεκίνησε τις επενδύσεις το 2019 είχε ετήσιο τζίρο 328 εκατ. ευρώ και το 2023, μετά από επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ έχει 345 εκατ. ευρώ. Στα EBITDA υπάρχει βελτίωση, αλλά πιστεύουμε πως μετά από τέτοιες επενδύσεις θα έπρεπε ο τζίρος να είχε άλλη δυναμική. Όπως και να έχει βέβαια η αποτίμηση των 158 εκατ. ευρώ, είναι αστεία. Στη μετοχή μπήκε με το καλημέρα εντολή ανοικτή πώλησης 15.000 τεμαχίων και εκτελέστηκε στα 3,5450 ευρώ. Πάλι καλά που δεν άνοιξε στα 3 ευρώ. Απίστευτα πράγματα. Βγαίνει δηλαδή σε αυτές τις τιμές κάποιος και πουλάει market!

AS COMPANY: Άλλη μία μετοχή, όπου βλέπουμε μεγάλες πωλήσεις. Μπορεί να είναι και από τις φθηνότερες εταιρείες του Χ.Α. στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, για να μην πούμε σε όλο το ταμπλό.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με αγοραστές στα 3,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης