Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις στο υψηλό ημέρας και στο +0,87% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις στο υψηλό ημέρας και στο +0,87% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλύτερη η σημερινή συνεδρίαση, καθώς βελτιώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο και κλείσαμε στο υψηλό ημέρας. Στήριξαν την αγορά αρχικά με ΔΕΗ αλλά εμφανίστηκαν στη συνέχεια και μερικές ακόμα. Βελτιωμένος και ο τζίρος ειδικά στις τελικές δημοπρασίες. Όμως το γενικότερο κλίμα δεν έχει αλλάξει. Οι χρηματιστές είναι απογοητευμένοι, καθώς οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές έχουν υποχωρήσει και έχουν συμπληρωθεί αρκετοί μήνες συσσώρευσης για να μην πούμε αδιαφορίας και απαξίωσης. Μάλιστα βλέπουν πως και οι επόμενοι μήνες θα είναι ανάλογοι. Ο Γ.Δ. έκλεισε με καλή άνοδο 0,87%.

ΔΕΗ: Αυτή η μετοχή ξεχώρισε σήμερα καθώς είχε καλές εντολές αγοράς και το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξανόταν προοδευτικά. Στα 11,88 ευρώ και στο +4,21% με όγκο πάνω από 370 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Τράβηξε αρκετά επενδυτικά βλέμματα, γιατί ενώ είχε σε όλη τη συνεδρίαση μία καλή άνοδο, προς το τέλος βγήκαν κάτι εντολές που την πήγαν στο +8% και μετά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας και πήγε σε δημοπρασία. Τελικά έκλεισε με άνοδο 1,87% και στα 10,92 ευρώ έχοντας βέβαια γράψει υψηλό στα 11,60 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήταν καλές σήμερα και νομίζουμε πως ξεχώρισε η Πειραιώς (+2,07%) με την Εθνική (+1,46%). Και οι δύο είναι κάτω από τις τιμές που έγιναν τα placements και δικαιολογούν καλύτερα επίπεδα τιμών. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δύο άλλες συστημικές οι οποίες μάλιστα έκλεισαν στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας. Απογοήτευση για Τράπεζα Κύπρου καθώς έκλεισε στα 4,30 ευρώ και με απώλειες 1,83%.

MOTOR OIL: Η πορεία της απογοητεύει αν και έχουν συμβεί πολλά το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο η έκτακτη εισφορά, η πτώση των περιθωρίων διύλισης, η έξοδος από τον MSCI και η φωτιά στο διυλιστήριο. Πλέον ακούγονται πολλά για τις σχέσεις του βασικού μετόχου με τη Κυβέρνηση, για κόντρες, μέχρι και μεταφοράς έδρας στο εξωτερικό. Η αποτίμηση είναι πλέον αστεία, αλλά έχει πληγωθεί η χρηματιστηριακή εικόνα με όλα αυτά και βγαίνουν συνεχώς πωλήσεις. Νέο χαμηλό 22 μηνών έγραψε σήμερα. Μπήκε στο τέλος μία μεγάλη εντολή αγοράς που κατάφερε να κλείσει σε κάπως καλύτερο σημείο τη μετοχή. Στα 20,56 ευρώ και στο -0,10%.

AEGEAN AIRLINES: Συνεχίστηκε η αντίδραση της μετοχής. Δικαιολογημένη κίνηση θα λέγαμε καθώς είχε υποχωρήσει σημαντικά το προηγούμενο διάστημα. Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης μάλλον ώθησε κάποιους σε ρευστοποιήσεις. Έτσι είχε κινδυνεύσει να βρεθεί κάτω από τα 10 ευρώ, την περασμένη Παρασκευή. Στα 10,45 ευρώ και στο +2,25%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μεγάλη και σήμερα η μεταβλητότητα της μετοχής. Δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα για το τι θα πράξουν οι μικροί επενδυτές. Είναι μεγάλη η αύξηση και μάλλον θα δούμε μικρή συμμετοχή. Άρα η ελεύθερη διασπορά θα μειωθεί σημαντικά και μπορεί να είναι και ελάχιστη, ή κοντά στην υπόθεση της διοίκησης που αναγράφεται στο ενημερωτικό. Πάντως, αν κάποιος είναι να ασκήσει το δικαίωμα δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί το warrant γιατί εκεί είναι όλη η ουσία. Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε ότι δεν έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή οι εγχώριοι επενδυτές στο Χ.Α. και στις εταιρικές πράξεις που γίνονται. Στην διάθεση του ποσοστού του ΤΧΣ στην Εθνική για παράδειγμα δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στα 2,11 ευρώ και στο -21,85%. Παύει από σήμερα η διαπραγμάτευση και επιστρέφει στις 21/10 με νέα τιμή λόγω reverse split και με κομμένο το δικαίωμα για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ, το οποίο θα ξεκινήσει την ίδια μέρα να διαπραγματεύεται.

REVOIL: Αγοράζουν οι insiders στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με λίγα χαρτιά υποχώρησε σήμερα 0,88%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Από τις λίγες εξαιρέσεις. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και είναι από τις ελάχιστες μικρές που ξεχωρίζουν αυτές τις ημέρες από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Άκρως δικαιολογημένη η κίνηση από τα θεμελιώδη. Στα 2,86 ευρώ και στο +0,35% σήμερα καθώς στις τελικές δημοπρασίες βγήκαν κάποιες πωλήσεις.

PERFORMANCΕ: Μπήκε στην Κύρια Αγορά, αλλά δεν είδε προκοπή. Στα 6 ευρώ έκλεισε σήμερα και με απώλειες 4,61%. Ο όγκος αρκετός για τα δεδομένα της αλλά είχε και πακέτο και διαμορφώθηκε λίγο κάτω από τα 90 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης