Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με τράπεζες επιχειρεί επαναπροσέγγιση των 1.450 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με τράπεζες επιχειρεί επαναπροσέγγιση των 1.450 μονάδων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στην ετυμηγορία της S&P στρέφονται τα βλέμματα σήμερα το βράδυ και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι μπορούμε να δούμε μία αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου. Μέρος της πρόσφατης αντίδρασης της αγοράς μπορεί επίσης να οφείλεται σε αυτήν την προσδοκία. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση. Ο τζίρος είναι και πάλι κάπως χαμηλός αλλά γίνεται προσπάθεια κυρίως μέσω των τραπεζών να πλησιάσει ο Γ.Δ. τις 1.450 μονάδες ξανά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από Πειραιώς και Alpha Bank στο ξεκίνημα. Ακολουθεί και η Eurobank, ενώ η Εθνική ξεκίνησε λίγο χαμηλότερα, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και πέρασε όχι μόνο σε θετικό έδαφος αλλά και πάνω από την τιμή του πρόσφατου placement. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 21/10 θα ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση της Τράπεζας Αττικής με τη μετοχή να είναι μετά από reverse split και έχοντας κόψει το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου. Το δικαίωμα θα έχει μεγάλη τιμή όπως έχουμε ξαναγράψει.

ΔΕΗ: Δίνει ανάσες στα χαρτοφυλάκια η άνοδος της μετοχής τις τελευταίες συνεδριάσεις. Κινείται από χθες πάνω από τα 12 ευρώ.

MOTOR OIL: Στο πρωινό της σχόλιο η Piraeus Securities αναφέρει πως παρά τη μεταβλητότητα στις αγορές του πετρελαίου, πιστεύει πως τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής προσφέρουν ένα πολύ ελκυστικό σημείο εισόδου. Συμφωνούμε απόλυτα. Με μικρές απώλειες το άνοιγμα της μετοχής.

CENERGY: Πάνω από τα 9 ευρώ κινείται η μετοχή, δηλαδή πάνω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου.

ΑΔΜΗΕ: Μετά τις θετικές εξελίξεις στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, έχουμε θετική εξέλιξη και στην πώληση του 20% της Αριάδνη. Κάποιοι λόγω καθυστέρησης, περίμεναν πως ο διαγωνισμός θα ακυρωνόταν. Όμως ήταν μία διαδικασία σύνθετη και χρειαζόταν κάποιο χρονικό διάστημα. Η State Grid που επίσης ελέγχει το 24% της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.. Συνεχίζει σε υψηλά 14 μηνών η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Διοργανώνει εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης στις 31 Οκτωβρίου με θέμα «οι λύσεις χρηματοδότησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο ρόλος του στην ενίσχυση της ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων». Έχει αρκετές εταιρείες η Κρήτη και κάποιες ήταν κάποτε εισηγμένες. Άλλες είναι απλά στο ταμπλό υστερούν. Ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να τις πλησιάσει η διοίκηση της ΕΧΑΕ. Στα 4,50 ευρώ και στο +1,12%.

INTRAKAT: Σε χαμηλό 9 μηνών είναι η μετοχή. Έχει διορθώσει και αυτή όπως τόσες και τόσες, χωρίς πάντως να διαταραχθεί η διαγραμματική εικόνα. Έχει μία καλή στήριξη λίγο πιο κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Στα 4,64 ευρώ και στο -0,22% με χαμηλό όγκο.

ΑΛΟΥΛΥΜ: Νέα ανοδική κίνηση και μάλλον εύκολα πάει υψηλότερα η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 3,36 ευρώ και στο +4,02% που αποτελεί και νέο υψηλό σχεδόν 14 μηνών.

PERFORMANCE: Τις μέρες που έπεφτε σημαντικά η μετοχή και πήγε από τα 6,50 ευρώ στα 5,78 ευρώ (χαμηλό ενδοσυνεδριακό συνεδρίασης 16/10), δεν έγιναν αγορές ιδίων. Οι τελευταίες έγιναν 4 Οκτωβρίου και μετά έγιναν πάλι αγορές στις 16/10. Στα 6,07 ευρώ και στο +1%.

ΒΙΟΤΕΡ: Φουντώνουν και πάλι οι φήμες περί «λευκού ιππότη», τις οποίες είχαμε ξανακούσει και πριν 4 χρόνια. Το ράλι της μετοχής δείχνει πως θα έχει συνέχεια αφού υπάρχει μεγάλος όγκος εντολών στο +10% σήμερα και πάει για άνοιγμα στα 0,3020 ευρώ. Οι πωλητές ελάχιστοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης