Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι οικολογικές τάσεις στα ταξίδια για την επόμενη 10ετία

tags :
Ποιες είναι οι οικολογικές τάσεις στα ταξίδια για την επόμενη 10ετία
Η Responsible Travel αποκαλύπτει τις οικολογικές τάσεις στα ταξίδια, που θα επικρατήσουν την 10ετία του 2020
Η αγάπη για τα ταξίδια φαίνεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγάπη για την φύση.
Αυτό αποκαλύπτει η Responsible Travel, σχετικά με τις οικολογικές τάσεις στα ταξίδια, που θα επικρατήσουν την 10ετία του 2020.



Οι οικολογικές τάσεις στα ταξίδια της 10ετίας του 2020

1. Ταξιδεύοντας λιγότερο με αεροπλάνο
Το κίνημα της “απογοητευτικής πτήσης” φαίνεται να έχει αντίκτυπο.
Μια πρόσφατη έρευνα της UBS έδειξε 16% των Βρετανών και το 24% των Αμερικανών θα” πετάξει” λιγότερο το 2020, σύμφωνα με το Responsible Travel.
Ταυτόχρονα, τα πρόσφατα αποτελέσματα από το Eurostar δείχνουν ότι οι άνθρωποι ταξιδεύουν με τρένο περισσότερο.
Κι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2020, λέει το Responsible Travel, με το σιδηρόδρομο να κερδίζει περισσότερους επιβάτες.

2. Ταξίδι εκτός εποχής
Όλο και περισσότερες ταξιδιωτικές εταιρείες και προορισμοί προσφέρουν δελεαστικά πακέτα για διακοπές “εκτός σεζόν” για να αποφύγουν τα πλήθη.
Πρόκειται για μια μετατόπιση που θα διευκολύνει όλες τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον υπερτουρισμό, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στο τοπικό περιβάλλον και την υποδομή.



3. Τουρισμός στον αγώνα για την προστασία της γης και των οικοτόπων
Ολοένα και πιο υπεύθυνες τουριστικές επιχειρήσεις προσφέρουν μέρος των εσόδων τους για την προστασία της γης και των οικοτόπων, συνειδητοποιώντας ότι το μέλλον του τουρισμού εξαρτάται από αυτό.
Η εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού και των επόμενων γενεών για τη σημασία της βιοποικιλότητας είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

4. Ανάκαμψη
Οι τουριστικές επιχειρήσεις παγκοσμίως θα διαδραματίσουν ρόλο στην αποκατάσταση τοπίων και στην επανένταξή ειδών άγριων ζώων που έχουν εκδιωχθεί ή εξοντωθεί.
Όλο και περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις βοηθούν στην επανεισαγωγή ειδών που έχουν χαθεί στο παρελθόν, σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.



5. Μενού για χορτοφάγους στο ξενοδοχείο
Τα επόμενα χρόνια οι πελάτες θα απαιτήσουν και τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν μενού με λιγότερα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, με στόχο τα λιγότερα απόβλητα.
Αυτό σημαίνει λιγότερο φοινικέλαιο, λιγότερα ζωικά προϊόντα και πιο καινοτόμες λύσεις καλλιέργειας και καλλιέργειας τροφίμων.

6. Κάθετοι κήποι ή “πράσινοι” τοίχοι σε ξενώνες και ξενοδοχεία
Οι κάθετοι κήποι ή “πράσινοι” τοίχοι…ξεφυτρώνουν παντού τελευταία, ιδιαίτερα σε μοντέρνα ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Ένας “πράσινος” τοίχος, τοποθετημένος κατακόρυφα και γεμάτος με φυτά είναι ένα εκπληκτικό σκηνικό για κάθε βιώσιμο χώρο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης